Saturday, May 25, 2013

Medalitesadu staadionil!

Maikuu on koolispordis kõige pingelisem aeg, siis on võistlusi pea iga päev. Peetakse algklasside kergejõustiku võistlusi (3-7 klass), jalgpalli võistlusi (4-7klass) ja muidugi suur "kuninglik kergejõustik", kus kooli on esindama asja vaid väga tublidel põhikooli ja gümnaasiumi õpilastel.
Lühitutvustus alustades väiksematest.
Kristiine Gümnaasiumi eestvedamisel toimunud linnaosa koolide kergejõustiku võistlustel esinesid tublilt kõik meie kooli noored sportlased. Medaleid saavutati kõikides vanuseklassides.
Pendelteatejooksudes (5tüdrukut +5poissi) saavutasid 8 võistkonna seas tublid III kohad nii 3 klassi, 4 klassi  kui ka 5 klassi võistkond. Autasuks  kõikidele tublidele jooksjatele pronksmedalid!
3 klassi võistkonnas jooksid: Brigitta-Johanna Paas, Merli Loorits, Darja Slõnko, Anneli Lukašova, Liis Hell, Kuldar Kaasik, Reneth Uus, Mark Kruusmaa, Rando Paltser, Robin-Hans Rüütel.
4 klassides andsid oma panuse medaliheitlusesse: Laura-Heleen Kuusmaa, Thea-Li Abel, Mette Jõemaa, Geete Truusa, Daglas Aitsen, Kender Põld, Eerik Lagle, Mark-Vahtang Masurašvili, Meelis Mölder
5 klassi võistkonna moodustasid: Katre Kasemets,Annabel Kask, Gaida-Erika Pärn, Tuule Tensing, Johanna Hint, Edvin Kin,Markus Mäekivi, Margo Liivak, Artur Lukki, Karl-Master Olde.
Ka individuaalaladel olid Pelgulinna Gümnaasiumi õpilased medalite jahil:
3 klass tüdrukute seas 60m jooksus hõivati lausa poodiumi kaks astet. II koha ja hõbemedali saavutas Merli Loorits (9,6) ja III koha hõivas Brigitta-Johanna Paas (9,95). Võitja aeg oli 9,5.
4 klassi väikesed sportlased tegid sel aastal individuaalaladel medalipuhkuse.
Järgmises vanuseklassis (5 klass) võeti aladelt juba hulgem medaleid. Kui tütarlaste tulemused jäid tagasihoidlikuks, siis noormehed "andsid tuld". 60m jooksus saavutati III auhinnaline koht Markus mäekivi (8,75) ja IV napp medalist ilmajäämine Edvin Kin (8,86), siis alavõit võeti kaugushüppes, kus võidukatse mõõdeti 4.48 ja I koha võitis Edvin Kin. Pronksmedalile hüppas end Markus Mäekivi, tulemusega 4.33. Seega nagu tuntud fraas Eesti kirjandusest: " Kord Vestmann alla ja Piibeleht peal , siis Piibeleht all ja Vestmann peal". Edvin Kin oli lähedal poodiumile ka palliviskes (4.), kus pronksmedalist jäi puudu vaid meeter, tulemuseks 47 meetrit.Võistkondlikult toodi koolile III koha punktid!
6.-7. klasside arvestuses tõusis kaks korda poodiumile Simone Kallas. Võites I koha ja kuldmedali kaugushüppes tulemusega 4.70 ja II koha 60m jooksus ajaga 8,25. Võideti tulemusega 8,12.
See on suur, suur võistlus ja võistlustules oli siin lisatutele veel palju õpilasi, kes sel korral veel "pildile" ei mahtunud, aga kes andsid suure panuse, et Pelgulinna Gümnaasium püsiks koolide sportlasnimekirjas. 
Aitäh kõigile!

No comments: