Wednesday, May 29, 2024

Meie noored discgolfi mängijad esindasid Pelgulinna Gümnaasiumit vabariiklikul finaalvõistlusel Tartus!

Pelgulinna Gümnaasium oli esindatud Snäp koolinoorte discgolfi võistluse  Tallinna voorus kõige arvukama esindusega. Järve Coolbethi parki oli kogunenud üle 40 noormängija erinevatest Tallinna koolidest põhikoolist gümnaasiumini tüdrukud ja poisid.

Pelgulinna Gümnaasiumit esindas 10 noorsportlast: Erik Sprivul, Karl Ränd, Kaur Gustav Sakkeus, Kristofer Virtmann, Jan Marken Juhalu, Remo Kurem, Karl Kivisäk, Revo Maimre, Debora Moor, Oliver Järg.

Võistlusprogramm nägi ette erinevatelt kaugustelt puttimine, lähenemist, pikimat drive (viset) ja 6 korvi discgolfi mängu vastavalt reeglitele. Kogu ettevõtmise parimad said kutse Tartusse Roosi discgolfi parki finaalvõistlusele, kus juba pistsid rinda vabariigi parimad end ka meistrivõistlustel näidanud noored discgolfarid.

Nii läkski sõit Tartu poole finaalturniirile kutsututega: Erik Sprivul, Karl Ränd, Kaur Gustav Sakkeus ja Debora Moor. Tartu võttis meid vastu tohutult soojalt, kuumakraade +29, playerbackis jook ja proteiinibatoon ning natuke kommi. Vett ja päikesekreemi oleks aga kulunud marjaks ära kohe mitu pudelit.

Kõige suurem esindatus oli muidugi põhikooli poiste osas, kus võistlustules 44 noormeest. Konkurents tohutu, aga meie poisid andsid endast parima. Peale 10 korvilist discgolfi oli Erik lausa jagamas 3 kohta. Kuna aga liideti edasised punktid, mis saadi veel puttidest, lähenemistest ja drivedest, siis medalikohta hoida oli väga raske. Aga väärtuslikke punkte võtsid kõik, kuid summeeritult tuli tunnistada ikka Eesti eliitsportlaste paremust. 

Meie noored on aga niinimetatud Pelgulinna Gümnaasiumi discgolfi pioneerid, sest ennem neid pole koolinoorte võistlustel meie kooli lapsed võistelnud. Snäp võistlussari toimus sel aastal 3. korda ja ikka Tartus.

Aitäh Teile, olen discgolfi kõikidele oma õpilastele vähemalt 2x aastas peale surunud. Need, kes ära kannatanud olid ka rõõmuga nõus kooli esindama tulema, selle üle olen ma tohutult õnnelik!

NB! Tähelepanuväärne on see, et discgolfi maailmas on minu endiseid ja praeguseid õpilasi  noormehi 58. Sellist arvu pole ette näidata mitte ühelgi Tallinna kooli liikumisõpetajal.

Ja nagu ütleks Metsatöll oma laulus kui räägiks discgolfist: "Metsas näeme rsk!"



No comments: