Wednesday, May 22, 2024

Spordivahetunnid tulid, et jääda!

Pelgulinna Gümnaasiumis toimusid sel õppeaastal esmakordselt planeeritud spordivahetunnid. Seitsme kuu jooksul toimus 9 erinevat üritust ja mõõduvõttu. Kahel pikal vahetunnil said õpilased tulla staadionile, võimlasse või auditooriumisse proovima, kas juba tuntud spordialadega seonduvat või suisa uut. Osalejaid oli väikestest suurteni. Kõige tublimad spordivahetunni külastajad olid vaieldamatult VI ja VII klassi poisid- tüdrukud. Poleks kooliaasta abiturientidel poole aprilli peal ära lõppenud, oleks nemad oma noorematele koolikaaslastele kindlasti konkurentsi pakkunud.

Aga teeme siis väikese ülevaate:

NOVEMBER .

Esimeseks spordivahetunniks sai valitud meie kooli kõige populaarsem ala - jalgpall. Võimlasse spordivahetunni, kus jalgpallurid võisid oma oskusi demonstreerida. 3x3m platsil tuli sooritada jalgpalli "kõksimine". Ajalimiiti ei olnud, aga sooritus tuli teha eksimiseni. 12. klassi õpilane Erki Haljasmäe jõudis 1000 kõksini, siis sai lihtsalt vahetund otsa. Parim põhikooli kõksija oli Gerret Ninn, kes jõudis 550 korrani.

Ajaloo ja ühiskonna õpetaja Silver Päev tutvustas auditooriumis oma välismaa jalgpalliklubeide sallide kogu.  Auditooriumis oli kooliperele tutvustamiseks 36 ägedat salli. Sallikogu on õpetaja sõnul suurem, kuid imetlusväärseks teeb asjaolu, et õpetaja on isiklikult sallide järel nende klubide mängudel käinud ja see on juba väärtus.

DETSEMBER.

Sellesse kuusse mahtus palju. Alustasime 1 detsembril ülekoolilise püramiidide konkursiga, kus lavalt käis läbi 36 erinevat püramiidide esitust. Võidutsesid muidugi masskavad ja neid polnudki vähe, kus laval kogu kursus.

Järgmine üritus oli IT õpetaja Petri Asperki eestvedamisel sulgpalli tutvustus. Õpetaja tõi kooli kaasa 2 mobiilset kergesti paigaldatavat sulgpalli väljakut ning abiturient Oliver Järg oli abiks kohalolijatele sparringupartneriks olema.

JAANUAR

Nüüd oli kord hüpitsaga paarishüppamise käes. Paarilisega tuli minuti jooksul võimalikult palju hüppeid sooritada. Paariline jätkas hüppamist kohe, kui alustajal juhtus viga ja nii korda mööda, kuni minuti täitumiseni. Ka sellel üritusel oli õpetajate esindaja olemas, Bioloogia õpetaja Inga Proomann hüppas "kulda", õnneks sai ikka paariline ka mõne hüppe teha.



.


VEEBRUAR.

Tennispallidega žonglöörimise vahetund osutus esmapilgul kõige vähemase huviga vahetunniks, kuid jooksvalt käis saalist läbi proovimas siiski arvestatav arv noorartiste.

MÄRTS.

Vabavisete võistlus oli taas rohkearvuline. Challenge väljakutsel tuli sooritada 10 vabaviset. Päris 100% esitust küll võistluspäeval ei tulnud, piirduti 9 korviga 10-st, aga eelmisel päeval liikumisõpetuse tunnis ajaproovi ajal sooritas 7. klassi õpilane Karl Ränd 10-st 10 korvi. Kuna võistluspäeval Karl osaleda ei saanud, siis sel korral ka tulemust ajalukku ei kirjutatud.

APRILL.

Aprillikuu spordivahetund oli vahendiga, mida teistest koolidest ei leia. Nimelt saame meie olla uhked, et meil on olemas tasakaalurattad, millega sõitmine on juba mistriklass. Nii saigi parimad välja selgitatud II korruse koridoris, kus võitjad läbisid 50m ja need trikitajad olid 7 klassi poisid Paul Samuel Valton ja Antoni Sepa. Parim tüdruk oli Eliise 5. klassist. Katsetamas käis 16 õpilast 5.-8. klassini, poisse rohkem!

MAI.

Viimane selle õppeaasta spordivahetund oli kõige populaarsem. Loomulikult meelitas ilus päikseline kevadilm välja palju poisse, et lüüa jalgpallis penalteid. Igal üritajal 5 katset. Väravates meie kooli esiväravavahid Erik Kelmi ja Kaur Gustav Sakkeus.  Viis viiest sahistasid palli väravavõrku ka päriselus klubi jalgpalli mängivad Alexander Sillamaa ja Sebastian Lillemets.

Ilusat sportlikku suve!

Liikumisõpetajad.










No comments: