Friday, May 17, 2024

Pikk paus medaliteta sai läbi!

Karjamaa Põhikooli staadionil avati Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa koolide kevadised võistlused. Esimene kevade kuulutaja oli 6.-7. klasside jalgpalliturniir. Kahjuks osales vaid kolm kooli, kuid see ei vähendanud võistluse kõrgetasemelist kvaliteeti. Imestama pani vaid see, et korraldaja koolil, Karjamaa Põhikoolil polnud endal võistkonda välja panna. 
Pelgulinna Gümnaasiumil on veel õnneks jalgpalluritega hästi. Ka sellele võistlusele lähetasime vaid 7 klassi poisid, neidki sai lubatust rohkem. Juhend lubas koos varuvõistlejatega 9, aga meid oli 11 ja mitteükski ei avaldanud soovi, mitte kooli esindada, mida on juhtunud mõnel teisel võistlusalal. Nii saigi koordineerija Kullo abiga kõikidele lastele medalid. Ütleb ju iidne Tõstamaa vanasõnagi: "Ära takista last, kes soovib võistelda". Nii moodustaski Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonna järgmised noorsportlased: Samuel Lillemets, Sebastian Lillemets, Gerret Ninn, Kaur Gustav Sakkeus, Erik Kelmi, Karl Ränd, Armin Kork, Hendri Oja, Mattias Kaljuma, Marten Kaljuma, Rivo Nikiforov. Võistkonda juhendas Henri Erilaid.

Esimeses mängus läksid vastamisi Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond ja Kalamaja Põhikool. Väravaterohkes mängus, mis kestis 2x10 minutit väljus võitjana Pelgulinna Gümnaasium tulemusega 4:1. Väravad lõid: SEBASTIAN LILLEMETS (2), ARMIN KORK (1), GERRET NINN (1). Teises mängus 10 minutit hiljem läksime vastamisi hilisema, turniiri võitjaga Lilleküla Gümnaasiumiga. Mäng oli oluliselt tasavägisem, aga vastased sahistasid meie väravavõrku 3 palli. Meile kaotus aga lootus mängupilti jälgides, et hõbemedalid on käe ulatuses ja siis tuli "jalkapomm". Kolmandaks mänguks tulid väljakule Lilleküla  Gümnaasiumi ja Kalamaja Põhikooli võistkonnad. Meid  seljatanud Lilleküla Gümnaasiumi võistkond läks "mütsiga lööma", kuid veidi üleolev hoiak "karistati" ära, 2:1 kaotus ja "kaardid löödigi segi". "Surnud ringiga" tulid mängu väravate vahed ja medalid jagati järgmiselt: I koht Lilleküla Gümnaasium, II koht Pelguinna Gümnaasium, III koht Kalamaja Põhikool. Mulle meeldis Kalamaja Põhikooli õpetaja kommentaar peale viimast mängu: " Aga meie võitsime võitjat!" 


No comments: