Saturday, October 27, 2018

Vennad Revo ja Gert Maimre mängisid ägedalt!

Neljapäeval toimusid Tallinnas Hill Hill Piljardiklubis Tallinna koolinoorte meistrivõistlused piljardis ning seda juba kolmandat aastat järjest. Eesti Piljardiliidu ja Tallinna Haridusameti koostöös toimunud piljardivõistlustel osales koguni 92 õpilast 15. Tallinna erinevast koolist. Nende seas ka meie, Pelgulinna Gümnaasium, kelle esindus oli 8 liikmeline: Revo Maimre, Gert Maimre, Joonas Lindsalu, Thomas Uustalu, Rico Palu, Oliver Lavits, Aleksander Lattik ning ainuke õrnema poole esindaja Helene Luuse.

Kuna võistlustules oli 92 osalejat ja kõik mängisid võrdsetel tingimustel, piljardi koolinoorte MV on üks ainsamaid alasid, kus poisid ja tüdrukud on ühes võistlusklassis, samuti vanused ei loe. Loeb vaid üks, kas oskad või ei oska piljardit mängida. Ka meie võistkond koosnes erivanustest noortest, kõige noorem vaid III klassis õppiv REVO MAIMRE (10a) näitas väga professionaalset taset ning sammus võidult võidule. Tema edu lõpetas vaid hilisem turniiri üldvõitja Karl Gnadeberg Tallinna Prantsuse Lütseumist (12a). Revole kokkuvõttes 92 mängija hulgas hiilgav 5. koht! Revo vend GERT MAIMRE, võitles samuti südilt ja jõudis 32 parema sekka, seal tuli aga vastu võtta uskumatu kaotus, seda saab juhtuda küll ainlt piljardimängus. Võitu tähistav must pall veeres kenasti soovitud auku, vastane tuli juba hea mängu puhul õnne soovima, kui valge pall otsustas mustale järgneda ning vastu tuligi võtta valus kaotus. Selline see piljard on. Kuna 32 parema hulgas loeb vaid võit, siis langes Gert edasisest konkurentsist välja ja protokolli kanti jagatud 32.koht. Ka meie teised mängijad olid tublid, aga 32 parema hulka sel aastal veel ei jõutud. Piljardipäev oli huvitav ja väsitavalt pikk.
“Hea meel on näha, et piljardispordiga tegeleb Eestis ja samuti Tallinnas suur hulk noori, kellest paljud on tulnud oma kooli au kaitsma. Samuti on tore tõdeda asjaolu, et esindatud on suuresti ka koolid, mida peetakse õppeedukuse poolest Tallinna eliitkoolideks. See näitab selgelt seda, et hea õppeedukusega koolides ollakse avatud väga erinevatele koolivälistele tegevustele ning ollakse osavõtlikud kõikvõimalikel võistlustel ja konkurssidel. Kes palju teeb see palju jõuab!” ütles Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik turniiri lõppedes.
Kehalise kasvatuse õpetajana teen suure kummarduse meie võistkonnale ja ülen, et ei tohi alahinnata ka kõige väiksemaid spordimehi. Samas, õpilased ärge kartke avaldada oma erilisi oskusi aladel, mis ei ole traditsioonilised koolispordi alad. Te võite oma koolile tuua tähelepanuväärset au. Aitäh ka Revo ja Gerdi isale, kes poegadele terve võistluse vältel toeks oli ja vajalikke õpetussõnu jagas, selliseid lastele pühendunud vanemaid on tore kohata!
Koolide paremusjärjestuses saavutasime 14 kooli seas 7. koha.
Alumisel fotol: Merilaid, Mägi, Gnadeberg, Mardi (Foto: Kristjan Kuusik, Eesti Piljardiliit)

No comments: