Friday, November 16, 2018

Põhikooli poisid korvpallis jälle pildil.

Väikese pausi järel saime Pelgulinna Gümnaasiumi põhikooli poiste korvpalli võistkonna kokku, et alustada Tallinna Koolinoorte MV raames alagrupimängudega. Meid võõrustas taas RAM kool oma avara saaliga, kus mänguruumi nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kahe päeva jooksul kohtuti võõrustaja Rocca Al Mare kooliga, GAG ning Mustjõe Gümnaasiumiga. Sel aastal oli võistluskavas  uuendus, mis seoses arvuka koolide osalusega I liigas, kes liituvad II ringis, kus alagrupist edasi pääseb vaid alagrupi võitja kool. Tore on see muudatus neile, kes alagrupi "kinni panevad", II kohal ei ole enam suuremat väärtust, kui osavõtu 5 punkti. Samas on väga tore teadmine, et oled ikkagi andnud endast parima ning võitnud alagrupis II koha ja seljatanud veel kaks kooli, sealhulgas turniiril samuti väga hästi mänginud RAM kooli. Meie alagrupi võitis täiseduga GAG ning pälvisid täisõigusliku edasipääsu.
Nüüd aga lähemalt meie enda mängudest ja punktitoojatest.
Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond on suhteliselt noor, koosneb VI-VIII klassi noormeestest. Oleme suure tänu võlgu spordiklubidele BC Star ja SK Nord, kelle kasvandikke uhkusega kasutame. Võistkond mängis koosseisus: Joosep Põldre, Johannes Ränd, Gert Maimre, Artur Elberg, Hugo Eesmaa, Mihkel Raagul, Kristofer Visnapuu, Kaarel Kreekman, Hugo Lindsalu. 
Mängureeglitest nii palju, et mängiti 4x7 minutit jooksvat aega, millest vaid viimase veerandaja 2 viimast minutit oli "puhas aeg". 
Esimeses mängus läksime kokku hilisema alagrupi võitja GAG võistkonnaga. Alguses ei saanud kuidagi minema ja tundus, et tuleb "hirmus pakk" (sportlased teavad, mida see tähendab).  Mida aeg edasi, seda paremini hakkas sujuma ning tasavägisemaks läks kohtumine, kuigi GAG oma edu käest ära ei lasknud, saime ikkagi oma kontole mõned väärtuslikud punktid. Lõpptulemuseks 42:36 GAG-le. Selles kohtumises oli meie vistkonna suurim korvikütt JOOSEP PÕLDRE, tema arvele kogunes 24 punkti, teda toetasid veel Johannes Ränd 8p ning Gert Maimre ja Kristofer Visnapuu mõlemad 2 punktiga.
Teises mängus tuli vastu Mustjõe Gümnaasiumi võistkond, kellega mäng läks juba päris ladusalt, pea kõik meie võistkonna liikmed said "käe valgeks, ehk silmad pähe". Selle mängu edukaim korvi viskaja oli GERT MAIMRE, tema arvele kogunes 13 punkti, talle järgnesid hea tabamusega Joosep Põldre 11p, Mihkel Raagul 10p, Johannes Ränd 8p, Kaarel Kreekman 4p ja Hugo Eesmaa 2p. Mängu lõpptulemuseks 48:26 Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonnale.
Kolmandas mängus väljakuperemeeste RAM kooli vastu olid hoos klassivennad GERT MAIMRE ja ARTUR ELBERG, visates mängus vastavalt 13 ja 11 punkti, oma hea panuse  andsid veel Joosep Põldre 6p ja Johannes Ränd 3p. Mängu võitsime meie, Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond tulemusega 34:26.
Alagrupis II koht annab kõvasti märku uuest tulemisest, st Pelgulinna Gümnaasiumil on sirgumas väärtuslik korvpalli järelkasv, et järgmistel aastatel võistelda kõrgemate kohtade pärast ja miks mitte I liigas.
Aitäh poisid, et olete nii tore "sats" ja mina sain olla jälle "lihtsalt ilus ja protokollida ning plaksutada", nagu kunagi kohtunik Luht ütles.
JÄRGMISEL AASTAL UUESTI!

No comments: