Tuesday, October 2, 2018

Kõik koondised korraga võistlustules.

2.oktoobrit 2018 võib pidada erakordseks jalgpalli mängude päevaks. Nimelt asusid samaaegselt Tallinna koolinoorte MV raames võistlustulle nii põhikooli kui ka gümnaasiumi jalgpallikoondised, et alagrupimängudes parimaid selgitada. Koolinoorte süsteemis on mänguaega kõvasti aja kokkuhoiu mõttes lühendatud, nii mängitakse vaid 2x10 minutit. Selle ajaga peab selguma parim ja paljudes kohtumistes nii juhtubki. Mängustrateegia peab olema võiduks kogu aeg ründav, muidu võib juhtuda tõsiasi: "Kui ei löö ise, siis lüüakse sulle".
Nii alustasidki meie põhikooli poisid koosseisus: Rasmus Raidna, Reneth Uus, Jürgen Jõgi, Mark Kruusimaa, Sten Roots, Pärtel Avestik, Rico Antoniak, Willem Mangusson, Anders Sarapuu,Thomas Uustalu, Joonas Lindsalu mänge Karjamaa põhikooli ilusal, aga oi, kui väikesel staadionil (väiksem, kui meie enda staadion), segamini päikesest, vihmast ja rahest ilmaga. Mänguplatsil 7+1 jalgpallurit. Avamäng Mustamäe Gümnaasiumiga kulges meie "taktikepi all" ja tulemuseks võit 6:0. Väravalööjateks RASMUS RAIDNA, RENETH UUS, MARK KRUUSIMAA, kõikide arvele saabus 2 väravat. Võõrustaja, Karjamaa Põhikooliga, mängisime viiki 2:2, meie väravad lõi RICO ANTONIAK. Kolmandas mängus VHK vastu tuli aga vastu võtta kaotus 0:2, kusjuures võit meie vastu oli nende ainuke võit. Kas tõesti oli kurjast, et õpetaja kohale tuli, ei oska öelda. Jalgpall on emotsionaalne mäng, teineteise mõistmine ja mittemõistmine platsil võib tuua mängukäiku olulisi pöördeid ja nii juhtuski. Tegelikult mängisid ju meie poisid head jalgpalli! Kahjuks pääses edasi vaid iga alagrupi parim :(
Ega gümnaasiumi noormehedki halvasti ei alustanud. Nemad asusid võistlustulle Wismari staadionimurul, kus ristipidi väljakul mängiti korraga kõrvuti alagrupi mänge ja peale 2x10 minutit noormaalaja lõppu vahetati lihtsalt paarilisi ja läks edasi. Ka selles vanuseastmes tuleb paremus maksma panna väga lühikese mänguaja jooksul. Meie meeskond mängis koosseisus: Artur Lukki
Kristofer Vahermäe, Oliver Lavits, Kert Tatsi, Ronald Trei, Benjamin Olisah, Karl-Master Olde, Karl-Johannes Papp, Markus Kilm, Markus Mäekivi,Siim Ruus, Vincent Trewor Ploomipuu, Meelis Mölder, Robin Rei Taidema, Steven Pärloja. 
Esimeses mängus "läks madinaks" Mustjõe Gümnaasiumi jalgpallurite vastu, nemad seljatasime ning saavutasime 1:0 võidu, väravalööjaks MARKUS MÄEKIVI. Teises mängus tuli vastamisi minna Kunstigümnaasiumi võistkonnaga. Kui aus olla, siis ei mäletagi aega, mil Kunstigümnaasium ei oleks meil alagrupis vastas olnud. Seekordne mäng päädis tulemusega 1:0 ja võit kuulus Kunstikümnaasiumile. Kolmas mäng Mustamäe Reaalgümnaasiumi vastu tõi meile küll värava, väravakütiks KARL-MASTER OLDE, aga mitte mänguvõidu. Selles kohtumises tuli vastu võtta 1:3 kaotus. Mulle meeldib kapten Artur Lukki öeldud sõnad:" Iseenesest olime nagu tugevam meeskond igas mängus, aga ei tea kuidas, ikka kaotasime kaks mängu. Aga nii on - see on jalgpalli ilu ja valu!"
Õpetajana olen poisid Teie üle ääretult uhke, olete vahvad "satsid", saate ideaalselt iseseisvalt hakkama ja ei põlga ära raskeid tingimusi. Aga jah - "jalgpallurid pole kunagi väga normaalsed olnud". Vaadake, millistes tingimustes nad peavad oma mänge mängima, tulgu või taevast mida iganes!

No comments: