Monday, March 13, 2023

Elo Mirtel Luik saavutas Tallinna koolinoorte malevõistlustel II koha!

Peale 25 aastast vaheaega osalesid meie, Pelgulinna Gümnaasiumi õpilased, taas Tallinna koolinoorte meistrivõistlustel males. Kuna tänapäeva lapsed on vahetundides kogu aeg ninapidi telefonides, siis mööda minnes piilusin, et mis see nii huvitav küll on, et ümbritsevat ei näe. Ja mida mina pisteliselt nägin! Lapsed mängivad virtuaalmalet. Väike uurimistöö ja tuleb välja, et selliseid õpilasi, kes oskavad malet mängida ei olegi nii vähe, aga kes on nõus ka kooli sellel nii teistmoodi spordialal esindama on vähe. Ilma suurema mangumiseta andsid oma nõusoleku ELO MIRTEL LUIK (6.kl), RIVO NIKIFOROV (6kl) ja KRISTJAN KONRAD PEENRA (10kl).

Mõeldud tehtud ja asusime lapsi võistlustele registreerima. Oh üllatust, ei peagi enam Tallinnas Vene tänavale Paul Kerese nimelisse Malemajja lapsi saatma. Ka koolisport on "kolinud" internetti ja nii saatsime peakorraldajale vajalikud andmed ja seadsime sammud kooli raamatukogusse. Kell 12 anti vint.ee keskkonnas "satrt", ehk igale õpilasele ilmus ekraanile malelaud, kus teisel pool vastane hoopis teisest koolist. Minule, õpetajana vägev kogemus vaatlejana. Kokku said kõik õpilased mängida 7 matši. Rivo võitis 4, Elo Mirtel 3 ja Kristjan Konrad võttis kõik pakutavad versioonid 3 võitu, 3 viiki ja 1 kaotus.

Võistlusklasside esikolmikud saadeti koolidesse. ELO MIRTEL LUIK saavutas Tallinna koolinoorte MV males HÕBEMEDALI!

Aitäh teile selle vahva kogemuse eest viibida virtuaalsel maleturniiril ja, et jagasite informatsiooni, kuidas tänapäeval saab malet mängida nii, et oled "oma pesas", aga kõik käib nii nagu päriselus, st palju aastaid tagasigi. Malemäng, ega targad lapsed pole õnneks kuskile kadunud!

No comments: