Thursday, February 23, 2023

Põhikooli võrkpallurid jõudsid II ringi.

Üle pika aja olid Pelgulinna Gümnaasiumi põhikooli tüdrukud taas  võistlemas Tallinna koolinoorte meistrivõistlustel võrkpallis. Miks taas? Tunnevad ju "vanema generatsiooni" sportlased Pelgulinna Gümnaasiumi tüdrukute võistkondi, kui Koolinoorte Meistreid. Juba pikka aega on meie koolil olnud tüdrukute võrkpallis paus. Kas polnud võrkpall tüdrukute seas populaarne või lihtsalt polnud eeskujusid, kuhu püüelda. Kui Eesti võrkpall saavutas Euroopa kaardil edu ning hakkas levima slogan "Võrkpall on võrratu", hakkasid täituma ka võrkpalli klubide tütarlaste osakonnad. Pelgulinna Gümnaasium sellest veel edu ei saavutanud, sest praegused tublid põhikooli tüdrukud olid siis veel liiga väikesed, aga Võrkpalliklubi Selver treeningsärke me juba kehalise kasvatuse tunnis nägime! 

Koolide vaheline võistlussüsteem erineb pisut tavapärasest võrkpalli võistlusest. Mängitakse geim vaid 15 punktini ja kahe võiduni. Selle tingib suur osavõtjate koolide arv ja lühike ajavahemik, mil tuleb võistlused läbi viia, et kõik spordialad ikka võistluskalendrisse mahutada. Erinevaid sportmänge aga samale ajale paigutada pole mõtet, sest elu näitab, kes on spordis andekas, suudab kooli esindada ka mitmel erineval alal. Kahes erinevas kohas samaaegselt olla aga siiski ei saa.

Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonna moodustasid: Maria Hall, Kret Küttis, Elisabeth Paltmann, Johanna-Miia Väester, Sarah Maria Tõnissoo, Lisette Kuusemäe, Mia Lisell Kasin, Rosette Paane, Sarah Sophia Kraas. Esimeses ringis kohtuti võõrustaja kooli RAM kooliga ning Tallinna Tehnikagümnaasiumiga. Mõlemat vastast võideti tulemusega 2:0. Veel tuli platsile tulla mängudeks Nõmme Gümnaasiumi ja Õismäe Vene Lütseumiga. Võit 2:1 Õismäe Vene Lütseumi üle lisas indu, kahjuks tuli kaotus 2:0 vastu võtta  Nõmme Gümnaasiumilt.  Võidetud mängud, aga andsid edu ning suunduti II ringi. Teine ring nagu nimigi ütleb, on  aga vastased juba hoopis "teisest puust". Mängud Kristiine Gümnaasiumi ja Õismäe Gümnaasiumiga meile edu ei toonud, kaotused tulemusega 2:0 sulgesid edasipääsuks ukse.

Aitäh tüdrukud, et tõite Pelgulinna Gümnaasiumi võrkpalli jälle nähtavale, küll need tulemused ka tulevad! Suur tänu ka õpetaja Riina Noole, tänu kellele meie koondis treeningmängud tegi ning kooli esindama läks. Sport ei ole Pelgulinna Gümnaasiumist kuskile kadunud. Ootame märtsikuud, kus koolis pole vist enam üldse aega käia ;)

No comments: