Sunday, February 16, 2014

Korvpalli jätk oli valus, aga õpetlik

Möödunud nädalal külastasime gümnaasiumi noormeeste korvpalli II ringiga Tallinna 21. Kooli. Paljud meist väisasid eliitkooli nime all tuntud Tallinna kooli esmakordselt ja tõdesime, et küll on omapäraselt huvitav koolimaja ning tegevustki õpilastel kuhjaga. Aatrium rahvast vahetunnil pungil, muusika, naer ja jutuvada kajamas, reede oli ju sõbrapäev! Ka teistel päevadel oli melu küllaga ja tunni ajal oli koolimaja koridorid tühjad, kõik olid tundides, mitte ei istunud koridorides, ega garderoobis, rääkimata aatriumist. Vot see oli KORD, mis peaks koolimajas valitsema!
Aga mitte sellest ma ei tahtnud rääkida. Siinne artikke räägib ikka spordist - korvpallist. II ring on juba väga sportlik ring, kus kaasa teevad võistkonnad, kes teavad, mida tuleb platsil teha. Visketabamused on märkimisväärsed. Korvi läinud vabavisete arv mängija kohta võiks silmad ette anda ka Eesti meistriliigale.
Pean ütlema suure, suure tänu Pelgulinna Gümnaasiuni II ringil osalenud noormeestele: Andreas Kübar, Karlis Tiido, Carl Erik Klamas, Jürgen Palling. Nemad ei löönud araks, ning osalesid kõikidel mängudel vapralt, trotsides tagasilööke. Jah, tõsi ta on, et Marco Prems oli sunnitud turniiri pooleli jätma hüppeliigese vigastuse tõttu, tema osalemine oleks olnud ka järgnevates mängudes meile oluline (osales vaid esimeses mängus, Inglise Kolledzi vastu, tuues võistkonna pooled punktid 16p 30-st). Erinevatel põhjustel jätsid ühe mängupäeva vahele Martin Selke,Tristen Laansalu ja Silver V. Sutt kuigi nende olemasolu oleks meie kaotusnumbreid võinud oluliselt vähendada.
Kõige valusama kaotuse saime võõrustajatelt, 21. koolilt. Tulemus 18: 71 on kokkuvõtteks veel suhteliselt hea, kui arvestada, et I veerandaeg (7 minutit jooksvat aega) andis meie võistkonna võimaluse visata vaid 1. punkti (vabavise Karlis Tiidolt). Olime, kui halvatud. Edasi aga hakkas õnneks ka natue korve tulema. Kurbusega pean märkima, et meie pink oli vaid 5 meest, kes mängisid puhkuseta, kui vastane võis vahetada mängijaid nagu süda lustis. Karlis Tiido viskas selles mängus meie meestest enim punkte, 9 punkti (Jürgen Palling 3 punkti, Andreas Kübar, Carl Erik Klamas, ja Martin Selke kõik 2 punkti). Tallinna Inglise Kolledziga mäng oli jõukohane ka võita, vaid viimasel veerandajal libisesid vastased eest ära ning meil tuli vastu võtta kaotus 30:42. Suurimaks korvikütiks Marco Prems 16 punktiga (Andreas Kübar ja Tristen Laansalu 6 p, Karlis Tiido 2p). Viimane mäng Nõmme Gümnaasiumiga oli ka üks lõputu tagaajamine, kuigi mäng oli täitsa mängitav, ning meie võistkonna uueks liidriks tõusis vaieldamatult Andreas Kübar, kes tõi võistkonnale 26 punkti! Tabades 4 kolmepunktiviset ning võttis julgelt mängu enda peale. Meisterlikult toetas Andreast jälle Karlis Tiido (7p). Julgelt mängisid ka meie veel põhikooli noormehed Tristen Laansalu (2p) ning alles 6. klassis õppiv Carl Erik Klamas (4p).
Aitäh teile poisid!

No comments: