Sunday, June 4, 2023

PG lõpetas medalitega! Suur ja väike kergejõustik pani koolispordi võistlustele punkti.

Tänaseks on kõik Tallina koolispordi võistlused lõppenud ja nagu tavaks saanud kergejõustiku võistlused on ikka medalitega punkti pannud. Ühel ja samal nädalal toimusid nii Põhja-Tallinna linnaosa kui ka Tallinna koolinoorte meistrivõistlused kuninglikus kergejõustikus. Nimetan seda nii, sest sellel võistlusel on näha kõikvõimalikke kergejõustiku alasid, mida tavapäraselt koolide vahelistel võistlustel ei kohta.

Väikest, 3-5 klasside kergejõustiklasi võõrustas Lilleküla Gümnaasium ning kavas olid: 10x60m pendelteatejooks, 60m jooks ning kaugushüpe. Meie kool oli esindatud IV ja V klasside koondistega. IIIklassid jäid sel korral välja, sest valmistusid kevadballiks. Ka sel korral ei jäänud medalid saamata. Õnnestunud teatevahetused tõid mõlemale võistkonnale hinnalised pronksmedalid.

IV klasside võistkonda kuulusid: Andre Palju, Norman Parts, Kristofer Virtmann, Rene Kelmi, Sebastian Tšuškin, Marleen Landi, Roselin Heinoja Agboole, Laura-Marleen Raidla, Freia Mäeker, Desiree Välja.

V klasside võistkonnas jooksid end medalile: Oskar Sander, Ardi Kaldam, Sander Tilk, Antoni Sepa, Artur Annsoo, Hellu Hell Annus, Lilli Väljaots, Charlott Volter, Mona Nooni, Viktoria Natšjotova.

Individuaalselt saavutas tubli II koha ja hõbemedali HELLU HELL ANNUS, kes kaugushüppes sai kirja tubli 4.10 tulemuse. Teistel medalimängu sekkuda ei õnnestunud, küll aga olid ka nemad tublid ja  suur panus Pelgulinna Gümnaasiumi sporditulemustele on antud.

Suurel kergejõustikul, mis toimus Kadrioru staadionil oli Pelgulinna Gümnaasiumist esindamas sel aastal vaid ROBI MIKK, kes valis esindatavateks aladeks kuulitõuke ning odaviske. Robi tegi ka sel aastal medaliväärilisi tõukeid ning saavutas vanemate poiste kuulitõukes hinnatava III koha, tulemusega 12.47. Odaviske 4. koht on ka kõnetav. Sportlase enda sõnul viskas ta esmakordselt 800g kaaluva odaga ning vigastas veidi selga ja õlga. Tulemuseks 39,90 pole ju üldse halb. Loodame, et vigastus paraneb ja järgmistel aastatel tuleb lisa praegusele tulemusele või äkki hoopis teivashüpe, kus Robil ka kauneid tulemusi ette näidata.

Liikumisõpetajad tänavad oma kooli vahvaid sportlaseid ning uuel õppeaastal uue hooga. Lugesime õpetaja Riina Noolega kokku, et 2022/2023 osales erinevatel koolinoorte võistlustel 127 õpilast, seda 3-12 klassini. Enamus neist multifunktsionaalsed sportlased, sest esindasid kooli mitmel erineval spordialal!



No comments: