Saturday, June 10, 2023

PG rahvajooksul võidutsesid jalgpallurid ja suusatajad!

Õppeaasta lõpetuseks Pelgulinna Gümnaasiumi jooksuüritusele "Suvele vastu" oli Stroomi terviseraja (1,8km) starti kogunenud ligi 125 õpilast ning IT õpetaja, V-VIII klassini. Toimus esmakordselt PG rahvajooks, mis võiks ju kujuneda tulevikus jooksuseeriaks , kus II etapp kannaks nime "Kuldne sügis". 

Nali naljaks, aga need õpilased ja õpetajad, kes rahvajooksude põhimõttel stardijoonele rivistusid (esimestes ridades sportlased, kes plaanisid joosta, nend järgi jooksjad-kõndijad ning seejärel kõndijad), olid kokkuvõttes väga tublid. Finišilippu nähes tegid ka viimased mõned kiiremad jooksusammud ja 1,8km oligi endale ootamatult läbitud.

Esimestele kohtadele aga toimus tõsine rebimine. Kes ütles, et lapsed ei taha võistelda? Meie andsime oma õpilastele võimaluse see distants liikumisaasta raames ja kooliaasta lõpetuseks läbida. Nii saigi igaüks endale tempo ise valida.  Sportlased valisidki jooksutempo, mis vääris tunnustamist. 

Noormeestest võidutsesid vaieldamatult jalgpallurid. Esimesena kihutas üle finišijoone GERRET NINN (6.kl), talle järgnes kohe OSKAR SANDER (5.kl), siis ALEXANDER SILLAMAA ja JOHANNES LILLEMETS (mõlemad 7. kl), neile järgnesid KAUR GUSTAV SAKKEUS ja SAMUEL LILLEMETS (mõlemad 6.kl).

Neidudest tulidki esimestena meie kooli parimad suusatajad KARMEN NOORMETS (kes autasude kättesaamisel on juba suusalaagris) 8. klassist ja JOANNA NOORMETS (7kl). Neidude III kohta jagasid KÄRT LEPP (5.kl) ja ANETTE JOHANNA SOOSAAR (5kl).

Ainsa õpetajana läbis 1,8km joostes meie IT õpetaja PETRI ASPERK, kelle süda ja vaba aeg kuuluvad hoopis sulgpallile ja ritsikatele. Vot sedasi siis!

Võitjatele tunnustust jagame 13. juunil vaheklasside lõpuaktusel!

Aitäh liikumisõpetajate: NELE LOO ja RIINA RANDLEPP, kes te suurejooneliselt soojendusosa läbi viisite ja jätsite õpilastele tõelise rahvajooksu soojendusbloki kogemuse.

Suured tänud klassijuhatajatele: Inga Proomann, Kai Koitla, Maie Matiek, Anna-Liisa Kree, Dagne Press, et oma klassidele toeks olite ja matemaatika õpetaja Ülle Vent, kes liikumisõpetajatele abiks tuli. 

Aitäh RIINA NOOLE, et olid rajal ja said sellest jooksust vahvalt võitjad pildile. Ennast tänan ka, et selle formaadi läbi suutsin suruda. Juhin veel kord tähelepanu, et sellisest jooksust võiks saada PG jooksusari, kus juba rohkem õpilasi, sest praegu olid enamus ekskursioonidel ja väikesed pidasid imekaunist üritust Kevadball.



No comments: