Saturday, November 16, 2019

Pallimängijad panevad võimsalt!

Alles ma kirjutasin meie tublidest jalgpalluritest ja kohe pean jätkama pallimängijatega. Kas teate, mis on väga, väga imekspandav? Pelgulinna Gümnaasiumi võistkondades figureerivad erinevatel aladel ühed ja samad inimesed. See näitab, et üks õige sportlane on mitmekülgne. Ta teab ja oskab vähemalt koolide tasemel kõiki sportmänge, tal on tõsine huvi spordi vastu, see tähendab, et tal on spordipisik veres. Põhikooli poistest on selliseks poisiks kindlasti JOHANNES RÄND, tema esindab kooli lisaks jalgpalli ja korvpalli võistkonnas ka jooksudel nii individuaalses arvestuses, kui teatevõistlustel. Gümnaasiumi noormeeste seas on sellisteks multisportlasteks, kes mängivad kooli eest jalgpalli, võrkpalli, kurlingut ning jooksevad erinevatel võistlustel veel: OLIVER LAVITS, KARL-MASTER OLDE, MARKUS KILM, ARTUR LUKKI, RONALD TREI, SIIM RUUS,  STEVEN PÄRLOJA, MARCUS AARMA.

Selles artiklis saavad kiituse osalisteks põhikooli korvpalli poisid, kes alustasid alagrupimängudega Gustav Adolfi Gümnaasiumis ning väga lühikese pingiga (varumehi polegi), suutsid viia meid edasi järgmisesse ringi. Esimene mäng võõrustajate, GAG-ga läks tõusvas joones, kui alguses tundus, et läheb käest ära, siis mängu teine pool oli juba meie poole kaldus, võit tulemusega 50:34 korraldajate üle andis kindlustunde. Selles mängus oli suurim korvikütt Johannes Ränd 25 punktiga, talle järgmes Gert Maimre visates 11 punkti, Mihkel Raaguli arvele kogunes 8 punkti, selles mängus sai käe valgeks ka Artur Elberg ühe korviga, ehk 2 punkti. Platsil aitasid viisiku kokku saada ka Laur Johann Vabaorg ning Jürgen Tiits, kes on alles 6. klassi poisid. Teine mäng Kalamaja Põhikooliga oli "pidu meie tänavas". Vastased alistati suureskooriliselt 61:20. Selles mängus viskasid punkte: Gert Maimre 20 punkti, Johannes Ränd 17p, Artur Elberg 14p. Mihkel Raagul 11p ja Laur Johann Vabaorg 1p. Kolmas mäng Nõmme Põhikooliga oli ette teada tulemas raske mäng, alistasid ju ka  nemad oma vastaseid suureskooriliselt. Selles mängus oli meil üks suur võit, meiega liitus Kristofer Visnapuu, küll aga varumeeste pingil oli tühjus. Nii mängisidki Johannes, Gert, Artur, Mihkel ja Kristofer selle mängu ära puhkuseta. Õnneks on kõik 5 meest korvpalli taustaga ning 4x7 minutit mänguaega pole väga karm katsumus. Kurvaks teeb aga asjaolu, et nooremad kaasvõitlejad ei anna oma mittetulemisest teada. Nii veetakse alt oma võistkonnakaaslasi. Kaotus Nõmmele 34:32 on küll veidi valus, aga ikkagi edasi. Selles mängus saime korvipunkte järgmiselt: Johannes 12 punkti, Mihkel 9 punkti, Gert 7 punkti ja Artur 3 punkti. Järgmistel mängudel lubas meiega liituda ka Kaarel Käärmann ja loodame, et ka väiksemad on jälle platsis. Kus sa ikka kogemusi ammutad, kui mitte suurtega koos ja võistlustules. Kolmanda mängu punktid on teadmata, sest õpetajana viibisin gümnaasiumi võrkpalli alagrupimängudel, mis toimusid täpselt samal ajal Mustamäe Humanitaargümnaasiumis.

Kiidusõnad nüüd ka gümnaasiumi  võrkpalli võistkonnale! Gümnaasiumi võistkond koosneb meil pooleks võrkpalluritest ja jalgpalluritest. Päris võrkpalluriks  on vaid Marcus Aarma ning mõned aastad treeningutel osalenud Karl Master Olde ja Andreas Lootus. Samas pean mainima, et kõik poisid andsid endast platsil maksimumi. Mängupilti aga ilmestasid  Karl Master Olde vägevad servid, Marcus Aarma servid ning ründelöögid. Kusjuures Marcus on vasakukäeline ning tema toimetused platsil on vastastele väga ebamugavad. Märkimisväärsed on ka Markus Kilmi täpsed ja nutikad tõsted võrgu kohale. 

Mängude tulemused, mis viisid meid alagrupist edasi olid järgmised: Pelgulinna Gümnaasium-Mustamäe Reaalgümnaasium 2:0Pelgulinna Gümnaasium - Mustamäe Humanitaargümnaasium 0:2Pelgulinna Gümnaasium- Õismäe Vene Lütseum 2:0
Meie võrkpalli võistkonda esindasid: Marcus Aarma, Karl-Master Olde, Andreas Lootus, Markus Kilm, Oliver Lavits, Artur Lukki, Siim Ruus, Ronald Trei, Markus Mäekivi, Trewor-Vincent Ploomipuu.

No comments: