Saturday, November 16, 2019

Jalgpall jõudis lõpule, sel korral ikkagi poolfinaalis!

Jalgpall on olnud läbi ajaloo koolinoorte seas üks populaarsemaid sportmänge. Ilmselt see nii ka jääb, sest pea iga poiss tahab natukenegi palli taga ajada ja kui mitte järgi joosta, siis jalaga värava poole lüüa kindlasti. Nii on ka Tallinna koolinoorte võistlustel kõige rohkemaarvulisem osavõtt just jalgpallis. Septembri keskpaigast see "möll" algaski. Alagrupimängudega alustasid nii gümnaasiumi kui ka põhikooli võistkond.
Gümnaasiumi jalgpalli alagrupimängud toimusid Wismari staadionil. Meie, Pelgulinna Gümnaasiumi, võistkond justkui tuiskas läbi alagrupi, vastased alistati üksteise järel, viimases mängus oli ülekaal nii suur, et õpetajana oli mul vastastest täitsa kahju. Igas mänguolukorras mängiti vastane  mänglevalt üle. Selles mängus " said jala valgeks" kõik väljakul käinud mängijad, v.a väravavaht, keda me igaks juhuks postide vahelt ära ei lubanud. Tekkis tunne, et lõpuks on meil võistkond, kes võiks jõuda finaalturniirile üpris lähedale. Reaalsus oli aga teine, vahegrupp loositi juba üpris "kirve hõnguline" ja sinna see lootusekiir kustuski. Poisid andsid endast parima ja kool oli kenasti esindatud. 
Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonda esindasid: Oliver Lavits, Karl- Master Olde, Markus Mäekivi, Kert Tatsi, Ronald Trei, Markus Kilm, Artur Lukki, Steven Pärloja, Karl-Johannes Papp, Kristofer Vahermäe, Trevor Vincent Plomipuu, Siim Ruus.
Nüüd aga põhikooli noormeeste juurde, kes nagu ütleb Tõstamaa iidne vanasõna: "Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab". Nii hakkasidki noored minema. Alagrupimängudelt edasi vahegruppi, sealt edasi poolfinaali, kus olime juba 14 parima Tallinna koolivõistkonna seas. Jah, peame tõdema, et edasi liikusime alati teise võistkonnana, kaasas alagrupivõitjatele kaotus, aga ikka edasi! Poisid olid tublid ja hingega lemmiktegevuse, jalgpalli juures. Näitasid võitluslikku mängu ning väravadki ei jäänud tulemata. Iga etapp läks raskemaks, mis on ka loomulik, sest nõrgemad langevad välja. Nii pidime ka meie lõpuks poolfinaaliga piirduma, kus neljast mängust saime vaid ühe võidu. Septembrist kuni novembri keskpaigani mängisime kokku 10 mängu.
Poolfinaalini vedanud "kahurvägi" oli järgmine: Robert Gregor Laud (kokku 8 väravat), Erki Haljasmäe (3väravat), Artur Ingar (3väravat), Rico Palu (3väravat), Anders Sarapuu (2 väravat), Johannes Ränd (1värav), Adrian Moor (1värav), Oliver Piiroja (1värav), Stanislav Tõevalja, Mattias Hint, Carl Willem Tammist, Thomas UustaluAlagrupi mängudel andsid oma panuse veel Pärtel Avestik, Joonas Lindsalu, Magnus Mangusson.
Aitäh kõikidele tublidele jalgpalluritele. Gümnaasiumi võistkonnaga on pisut kehvemini, sest järgmiseks aastaks on meil ainult Steven Pärloja alles, ehk liitub temaga mõni hetkel põhikooli lõpetav spordipoiss, aga põhikooli võistkonna pärast ma väga ei muretse. Tagala on tagatud!

No comments: