Sunday, May 19, 2019

Üllatusi täis Karmel Kai!

Kevad on üks ilus aastaaeg. Lisaks sellele, et loodus tärkab, ilmnevad ka spordis vahvad tulemused. Kui vanasõna ütleb: "Luuavarrest võib ka pauk tulla", siis erakordselt häid tulemusi on kevad toonud mitmetelt, Pelgulinna Gümnaasiumi õpilastelt ja aladelt, millest mina pole ammu saanud kirjutada. 
Nüüd on kord KARMEL KAI MURUMAA headest tulemustest erinevatel aladel kirjutada. Alustan meie, Pelgulinna Gümnaasiumi, jaoks olulisemast - orienteerumisest. 
Lõppenud nädalal peeti Tallinna koolinoorte MV orienteerumises. Uskumatu, kui populaarne on see individuaalne spordiala Tallinna koolide seas. Võib olla, mitte just suur arv koolide osas, kuivõrd õpilaste osas, kes olid koolide poolt võistlustele üles antud. Seda enam, et tegemist on väga tehnilise ja suurt vastupidavust nõudva spordialaga. Tegemist pole lihtsalt kaart näpus metsas ringi silkamisega. Tuleb tunda kaardi mõõtkava, leppemärke ning osata leida kontrollpunktid, mis on võistlusalale ära peidetud. Sellel alal ei saa joosta turvaliselt mööda teed.
Orienteerujad summivad erinevates oludes metsas, kartmata eesolevaid raskusi. Nii oligi sel korral rajameistrid 2,8km distantsile maha märkinud 11 kontrollpunkti ning gümnaasiumi neidude rajale lähetati 36 orienteerujat. Karmel Kai lõpetas võistluse tubli 11. kohaga ning tõi koolile väärtuslikud 20 punkti. Oleme selle tulemuse üle väga rõõmsad, sest viimati esindas orienteerulise koolinoorte võistlustel Pelgulinna Gümnaasiumit Kalle Lepiku, kelle kooli lõpetamisest on juba aastaid.
Nüüd aga Karmel Kai Murumaa väga väärtusliku võidu juurde. Tänasega avati Delfi Järvejooksude sari ümber Harku järve jooksuga. Karmel Kai Murumaa tõi võidu kuni 18-aastaste jooksjate hulgas. Hurraaa! (Foto Madis Veltman). Mis sa oskad öelda? Karmel Kai on imeline, tagasihoidlik eestlane oma märkimisväärsete tulemustega. Aitäh sulle, oleme uhked, et meie koolis õpid ja me saame olla su õpetajad!

No comments: