Tuesday, May 14, 2019

6.-7. klasside jalgpallipoisid hõbemedalil!

Pelgulinna Gümnaasiumil lasub juba mitmeid aastaid kohustus kevadel läbi viia Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide 6.-7. klasside noormeeste jalgpalli turniir. Siinkohal pean mainima, et see on üks edukamaid pallimängude turniire, millest meil on õnnestunud erinevatel aastatel erinevat karva medalitega välja tulla. See aasta polnud ka eriline. Ainult ilmad mängisid vingerpussi, kolme mängupäeva jooksul, mil viidi läbi kahe alagrupi mängud ning finaalkohtumised, jõudis Pelgulinna Gümnaasiumi kohalt läbi käia 4 aastaaega. Jalgpallurid teatavasti ei ole päris tavalised inimesed ning neid selline aastaaegade vahetus ei häirinud ning kõik plaanitud mängud said peetud ja medalidki välja jagatud.
Võistlustules oli 7 võistkonda. I alagrupis nelja kooli seas ka meie, Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond koosseisus: Stanislav Tõevälja, Erki Haljasmäe, Oliver Piiroja, Ramon Alt, Robert Laud, Hendrik Jõesaar, Henri Kats, Artur Ingar, Tanel Leis, Joosep Põldre, Rico Palu, Kris Kleintan.  Alagrupi mängudel tuli platsile joosta kolmel korral, millest võeti nii öelda komplekt: võit Audentese Erakooli üle 3:0 (Tanel Leis 2 ja Rico Palu 1 värav), viik Ehte Humanitaargümnaasiumi vastu 1:1 (Erki Haljasmäe) ja kaotus 1:0 Lilleküla Gümnaasiumile. Finaalturniiril, kus kohtuti alagrupi võitjad vastamisi alagruppide teiseks jäänud võistkondadega ja siis ainult koolisüsteemis toimuva variandiga - kaotajad III koha mängus ning võitjad finaalis. Saime jagu Karjamaa PK võistkonnast 3:2. Kahe värava autoriks Tanel Leis, esimene värav kolmest oli vastaste omavärav. Finaalis tuli aga tunnistada Lilleküla Gümnaasiumi 3:0 paremust. Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonna suurimaks väravakütiks sel turniiril osutus TANEL LEIS.
Võistkonnas mängisid sel korral valdavalt 7. klassi poisid, sest 6. klass saab ennast tõestada sel turniiril ka veel järgmisel aastal.
Sel aastal said mängijad tunda tõelist jalgpalli vilet. Platsil vilistas mänge kohtuniku litsensiga, väga professionaalse suhtumisega noor kohtunik, meie enda 10 klassi õpilane STEVEN PÄRLOJA. Enesekindel ja vankumatu mängude juhtimine aitas turniiril kulgeda sujuvalt, taskusse ei jäänud ka kollased ja punane kaart. Jalgpall on emotsionaalne mäng ja jalgpallurid emotsionaalsed sportlased. Ebasportlik käitumine nii tehniliselt kui ka verbaalselt, said oma karistused. Kehalise kasvatuse õpetajana olen väga õnnelik, et vähemalt veel 2 aastat on meil võtta nii professionaalne kohtunik.

Eelmisel nädalal pidasid oma kevadised mängud ka V klassi noormehed: Kaspar Jaaska, Arp Andreas Kaup, Birk Parvelt, Oliver Laidinen, Paul Hendrik Rass, Joosep Lõssenko, Ken Sander Aasoja, Frank Mahmoud Hammad. 

Mängude tulemusteks jäid: Ehte Humanitaargümnaasiumi vastu tuli vastu võtta kaotus 1-2, Tallinna Kunstigümnaasiumit võitsime 4-2 ja Kalamaja Põhikooliga jäi normaalaeg viiki 2-2 ning  penaltitega 3-4 tuli vastu võtta kaotus. Sel korral finaalturniiri uks jäi suletuks, kuid poisid andsid endast parima.

No comments: