Tuesday, November 16, 2010

Kas sa teadsid?


Sport on Pelgulinna Gümnaasiumis juba aegade algusest au sees olnud. Seda näitab ka tuntud vilistlassportlaste olemasolu. 46. Keskkooli aegadest tuntud kergejõustiklane, olümpialgi käinud Virge Naeris, aeroobika treener Gea Simson. Pelgulinna Gümnaasiumi nimest alates võime uhkusega rääkida squashi meistrist Diana Leguššist, triatlonist Priit Ailtist, maastikurattur Allan Aulikust, kergejõustiklasest Karl Lumist.

Sellest koolist on välja sirgunud praegused kehalise kasvatuse õpetajad: Riina Randlepp ja Riina Noole Pelgulinna Gümnaasiumis, Ülo Kurig ja Enrico Hendrikson Tallinna Saksa Gümnaasiumis.

Kahjuks on hävinud arhiiv kooli parimatest sportlikest tulemustest. Hea oleks neid tänapäeva tulemustega võrrelda, aga kas tasubki? On ju kool ja ühiskond vahepeal tundmatuseni muutunud, nii on muutunud uskumatult ka sportlikud saavutused.

Tänapäeval tunneme Pelgulinna Gümnaasiumis rõõmu igast õpilasest, kes veel regulaarselt sporti teeb ja oma nime spordiajalukku kirjutab. Meie seast ei ole kuskile kadunud tublid korv-, võrk- ning jalgpallurid, samuti on meil mõned tublid kergejõustiklased, lauatennisistid ja võimlejad. Loomulikult ei saa me võtta kogu au ja kuulsust enda peale, sest nende tublide sportlastega teevad suure töö ära spordiklubid ja treenerid. Meie, Pelgulinna Gümnaasiumis, proovime need lapsed kooli eest võistlustele saata ning sellega olla Tallinna Koolispordi kaardil. "Teravaimad pliiatsid selles pinalis" oleme siiani olnud tütarlaste võrkpallis, kus aastaid võitnud Tallinna koolinoorte meistritiitli. Heast küljest näitame end ka gümnaasiumi noormeeste korvpallis. Individuaalseid tipphetki oleme nautinud kergejõustikus ja lauatennises.

2005. aastast peame koolis interneti vahendusel spordiveebi, 2008 muutsime selle spordiblogiks. Sellel lehel kajastame toimunud võistlusi, toome välja tublimad sportlased. Jutule sekka on illustreerivad pildid. Arvutiõpetajatega koostöös on õpilased teinud sporditeemalisi videomontaaže.

2008. aastast peame igal kevadel klassidevahelist püramiidide konkurssi, kus esitlusele tulevad 6.-12. klassini tütarlaste, poiste ja sega püramiidid. Konkurss on sportlik-showline. Antakse välja erinevate kategooriate auhindu.

2010. aastast on Pelgulinna Gümnaasiumis pragmaatilisel suunal valikaineks sportmängud. See on õppeaine, kus õpilased saavad teadmised sportmängude teooriast (päritolu, reeglid, kohtuniku märguanded), proovivad kohtunikutööd praktikas ning külastavad õppekäigul käsitletava spordiala võistlust või treeningut.

No comments: