Sunday, September 29, 2024

Avastart ka Tallinna koolinoorte MV tehtud.

Tallinna koolinoorte MV said ka avastardi ning seda ikka ja jälle teatejooksudega Tallinna "Kalevi" staadionil. Ilm näitas juba sügise märke, aga püsis soe. "Kalevi" staadioni muru oli küll ilus roheline, aga rajakate harjumatult sinine nagu tänapäeval moes, aga imelik tundus see, et parandused olid justkui pooleli. Radade jooned olid katkendlikud, nagu liikluses. Nalja tehes võiks ju öelda, et "rajal olid kohad, kus teisest mööda joosta". Aga see selleks. Teatejooksud toimusid ju ainult murul, kus maha oli pandud 80m rajad ja neid mahutati  kokku 8 rada.

Võistlust alustasid põhikooli tüdrukud, kes pidid pendelteatejooksu vormis läbima 10x80m. Nendele, kellele tundub, et kõik jooksjad jooksevad 10x selgituseks, 80m kaugusel üksteisest on asetatud odad, mille taga kummalgi pool on 5 võistlejat. Stardipaugu kõlades alustab võistleja ühelt poolt jooksu ja peab andma teatepulga määrustepäraselt vastas poolel olevale jooksjale jne. Kusjuures just teatepulga määrustepärane üleandmine ongi selle jooksu kõige keerulisem osa. See kajastub ka suure hulga koolide mahavõtmisel.  Mis siis sassi saab minna? Teatepulga andmine käib ümber oda. Kui jooksja annab pulga valelt poolt oda (vastuvõtjal pole käsi ümber oda), kui jooksja ei lase õigeaegselt vahetuses teatepulka lahti, jookseb sellega taha, või kukutab pulga teatevahetuses maha (jooksja annab hilja või vara) ning järgmine ei saa teatepulgast kinni. Mis siis saab, kui nii juhtub? Võistlust saab jätkata, kui jooksja parandab vea ja võtab ise maha kukkunud pulga üles ning annab järgmisele jooksjale. Kui seda aga nii ei tehta, siis ongi protokollis DQ, mis tähendab diskvalifitseerimist (maha võtmist).

Põhikooli tüdrukud tegid sellel võistlusel väga  hea jooksu, kõik oli määrustepärane ning tulemuseks 13 koht 41 kooli seas (DQ 3 kooli). Pelgulinna Gümnaasiumi eest jooksid: Epp Vaarik, Lisette Lill, Pauline Lill, Mirtel Parvelt, Simona Sepp, Simona Senosi, Maasika Lemsalu, Ellu Annus, Mona Nooni, Anna Liisa Lindmets, Lilli Väljaots.

Edasi oli kord põhikooli poiste käes. Meie võistkond oli sel korral kohe esimeses vahetuses ebaõnnega. Kaotasime vahetuses pulga, aga võtsime selle määrustepäraselt üles ja andsime edasi ning võisime võistlust jätkata, aga sekundeid kulus ikka armutult. Tulemuseks 25 koht 37 kooli seas. Märkimisväärne on aga koolide hulk, kelle taga protokollis oli DQ (6). Meie kooli esindasid:Johannes Lillemets, Henry Erilaid, Samuel Lillemets, Eldar Liim, Roger Mätlik, Oskar Sander, Glen Gross, Indrek Heinaste, Erik Kelmi, Kaur- Gustav Sakkeus.

Gümnaasiumi osa jooksudeks kogunesid aga juba sügisesed vihmapilved, mis tegid taeva nii tumedaks, nagu oleks "viimne päev" saabumas. See aga ei takista võistluste jätkumist. Õnneks meie neidude jooksuks vihmavaling veel alla ei sadanud. Neiud jooksid väga südika jooksu ning tulemuseks napilt esikümnest väljajäämine. 11. koht 28 kooli seas ja nüüd üllatusmoment - selles vanuseklassis ei võetud ühtegi kooli maha! Meie kooli eest jooksid hea tulemuse: Karmen Eller, Annika Sarv, Victoria Puusepp, Maria Aun, Debora Moor, Eliisa Zelenets, Karolina Toropkin, Helina Kaljuste.

Sel korral jäid esmakordselt võistlusest eemale gümnaasiumi poisid, kuna esimesel perioodil abiturientidel liikumisõpetuse tundi tunniplaanis pole ja 11. klassis on vaid 2 noormeest. Aga pole hullu. Saab ju Pelgulinna Gümnaasiumist juba üsna pea põhikool ja elu läheb edasi!

Aitäh õpetaja Riina Noolele, kes meile ka kauni võistkonnapildi tegi.



No comments: