Wednesday, May 17, 2023

Meie kooli poisid ülekaalukalt parimad!

Kaks päeva kestnud jalgpalli võistlustel näitasid meie Pelgulinna Gümnaasiumi 6.-7. klasside jalgpallipoisid kaunist organiseeritud ja oskuslikku mängu ning tulid ülekaalukalt  Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide vahelistel jalgpallivõistlustel võitjateks!

Sel õppeaastal viis Karjamaa Põhikool läbi 6.-7. klassi poiste jalgpalli turniiri, mille auhinnad tulid taas Kullo poolt. Tore on õpilastega minna võistlustele, kus on teada, et eduka esinemise korral on igale võistkonna liikmele medal, koolile diplom ja karikas. Kuna mänguväljaku suurus oli vaid 30x50m ja platsil väikesed väravad, siis vastavalt sellele mängiti ka vähendatud kossseisus väljakul 6 väljakumängijat+ väravavaht. Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonna valimisse kuulusid sel korral: Johannes Lillemets, Alexander Sillamaa, Ken -Christoffer Koppel, Henry Erilaid, Samuel Lillemets, Sebastian Lillemets, Karl Ränd, Armin Kork, Kaur Gustav Sakkeus, Erik Kelmi.

Esimeses mängus läksime vastamisi Audentese Erakooliga. Alati tuleb lastele meelde tuletada, et koolide vahelisel võistlusel on Audentese Erakooli lapsed täiesti tavalised lapsed, mitte Audentese Gümnaasiumi õpilased, kes on spetsialiseerunud kindlale spordialale ning treenivad 2x päevas ning treeningute vahel toimub õppetöö. Selle kooli õpilased ei saa osaleda Tallinna koolide vahelistel võistlustel. Nemad on oma valiku teinud spordi suunal. Nii siis tulid meile esimeses mängus vastu täiesti tavalised õpilased ja üldse mitte jalgpalliga sina peal olevad noored mehed, aga kui poistel on soov mängida, siis pole mõtet seda soovi ka tappa. Kahjuks tuli aga lõppskoor kahekohaline, mis jalgpallis pole kuigi tavapärane. Pelgulinna Gümnaasiumi poisid võitsid selle kohtumise tulemusega 12:0. Väravalööjateks Johannes Lillemets 4, Alexander Sillamaa 4, Henry Erilaid 3 ja Samuel Lillemets 1 väravaga.

Teises mängus läks madinaks võõrustaja Karjamaa Põhikooli võistkonnaga. Ka selles mängus võtsime ülekaaluka võidu, kuigi vastased avaldasid ikka veidi vastupanu ning lõid meile vastu 2 väravat. Lõpptulemuseks võit Pelgulinnale 5:2. Kaunid väravad tulid taas Johannes Lillemetsa 4 ja Alexander Sillamaa 1 koostööst ja löökidest.

Kolmas mäng Kalamaja Põhikooliga lõppes taas meie kasuks 3:1. Väravaküttideks ikka ühed ja samad noormehed Johannes Lillemets 2 ja Alexander Sillamaa 1 väravaga. Selles mängus oli platsil ka üks tütarlaps, kes mängis täitsa korralikku jalgpalli, samas kas see on ok? See on mõistetav, et tütarlaps tahab ka mängida, aga kas poisid mängivad tüdruku vastu nii jõuliselt, kui teeks seda poisi vastu? Vist mitte. Samas, kes oskab mängida, see teeb seda hästi ja toorutsemist ei pea kartma.

Viimases mängus tulid meile vastu Lilleküla Gümnaasiumi noormehed. See mäng osutus ka ühtlasi turniiri nn finaalkohtumiseks, sest sellest mängust sõltusid kirkaimad medalid. Kahepoolselt ilusat jalgpalli oli nauditav jälgida. Selle mängu võitsime tulemusega 3:0 ning oligi kuldmedalid ja karikas meie käes. Selles mängus sahistasid palli vastaste võrku Johannes Lillemets, Alexander Sillamaa ja Samuel Lillemets.

Pelgulinna Gümnaasiumi ja ühtlasi turniiri suurim väravakütt oli JOHANNES LILLEMETS 11 VÄRAVAGA. Hinnates Johannese kõrget panust rändas võitjakarikas just tema koju! Talle järgnes ALEXANDER SILLAMAA 7 väravaga. 

Ära ei tohi me unustada ka meie võistkonna puurivahtide ERIK KELMI ja KAUR GUSTAV SAKKEUS professionaalset tegevust, sest meie väravavõrk sahises turniiri vältel vaid kolm korda!

Aitäh poisid, teiega on tore võistlustel käia ja kummutate iga kord levinud arvamust, et sportlased olid trennis, kui.... Õpetajana olen teie üle väga uhke!






No comments: