Monday, April 10, 2023

Põhikooli tüdrukud sõudsid end ilma aerudeta Tallinnas viiendaks kooliks!

Veel ennem pikki pühi jõudsid Tallinna koolinoored üksteiselt mõõtu võtta võistkondlikus 500m sõudmises sõudeergomeetritel. Sel aastal peeti võistlused Tallinna Kergejõustiku hallis Lasnamäel. Taas olid korraldajad seadnud ringselt ekraanide ette 16 sõudeergomeetrit, kus iga kool neljal võistlusergomeetril tõmbasid oma kooli nimelist paati. Sõudmine on üks naljakas spordiala, sest start antakse kummaliselt justkui "pudru ja kapsad". Tavapärased tähelepanu, valmis olla, start. Kuvatakse ekraanile hoopis ingliskeelselt ready, attention, GO! Selline stardiversioon ajas mitmed koolid segadusse ning sooritati valestart. Meie võistkondadega õnneks nii ei läinud.

Kui vanasõna ütleb: "Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab" või "Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära või sööb kobras aerud ära", siis nendel võistlustel nii ei juhtunud, sest sõuti sõudeergomeetritel, kus aerudeks on hoopis pulga kujuline rool. Nii asusidki medaleid nõutama Tallinna 25 kooli võistkonnad, kokku 100 õpilast igas vanuseklassis. Meie kool, Pelgulinna Gümnaasium, oli sel korral esindatud põhikooli tüdrukute ja gümnaasiumi noormeeste võistkondadega.

Põhikooli tüdrukud sõudsid 25 võistkonna seas välja kõrge V koha. 100 sõudja hulgas individuaalselt saavutasid Karmen Noormets 10 koha, Hanna Aidas 30 koha, Liisi Norit 36 ja Joanna Noormets 38 koha.

Ütleb ju iidne Tõstamaa vanasõna: " Jõud on taga peab minema, ütles karu, kui suvel suusatas". Kui karul suvel suusatamine õnnestub, siis meil kuival maal sõudmine nii hästi ei läinud. 25 võistkonna seas pidid gümnaasiumi noormehed leppima 17 kohaga. Individuaalselt meie parim 100 sõudja seas Robi Mikk 10, Silver Lavits 55, Randal Randlaht 76 ja Lasse Liblikmann 83.

Siiski oleme oma õpilaste üle väga õnnelikud ning taas üks koolinoorte meistrivõistlus kirjas. Eks järgmisel aastatel vaatame ja otsustame, kas selline rapsimine ennast ka õigustab.





No comments: