Saturday, November 12, 2022

3 ilusat mängu, aga uks jäi suletuks.

Ootasime, mis me ootasime, aga lõpuks jõudsid ka meieni Tallinna koolinoorte meistrivõistlused  jalgpallis. Kaks aastat pausi ja kogu võistlussüsteem oli tavapärasest erinev. Alustades sellega, et kõik võistlusmängud viis läbi Eesti Jalgpalli Liit ja tegi seda EJL sisehallis. Mängiti katus pea kohal ja mõnusal pehmel kunstmurul. Mis aga eriline, mänguaega võitja selgitamiseks nooremas vanuseastmes (põhikool, 6-9 kl) vaid 12 minutit! Selle lühikese ajaga tuli kohe suruma hakata, midagi ei tohtinud jääda lõpuminutitele. Liikumisõpetaja-kaasaelajana märkasin, et ükski kool ei pannud välja võistkonda, kus oleks olnud sees "hoovimängijad". Lähed ju ikkagi parimat püüdma. Seega võistlesid jalgpallurid omavahel, mis aga põnev, treeningrühmad olid segi löödud. Tulid poisid halli ja ütlesid: " Kõik mu trennikaaslased on siin!" Kõik erinevate koolide võistkondades ja eri vanustega koos. Ka meie, Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonnas mängisid poisid 6.-9. klassini. 

Esimeses mängus läksime kokku Tallinna Saksa Gümnaasiumiga, kes osutus ka täiseduga meie alagrupi võitjaks. Ehmatus oli suur, kui 5 minutiga lõid vastased meie väravavõrku 2 palli. Siis aga saime oma mängu käima ja saime ka endale "silma pähe". Kahjuks hakkas aga mänguaeg meie kahjuks tööle ning meil tuli vastu võtta turniiri ainuke kaotus seisuga 2:1. Meie kauni värava autoriks oli Alexander Sillamaa.

Teises mängus Õismäe Gümnaasiumiga olime juba teadlikumad ja hakkasime ise vastastele survet avaldama. Paul Hendrik Rass põrutas pommlöögist esimese värava 1:0 , õpetaja hüppas rõõmust üles-alla, aga lõpuvile lõpetab mängu. Läks natuke aega mööda ja ilusa koostööga Alexanderi söödust lõi Johannes Lillemets meisterliku värava, seis 2:0. Peaaegu lõpuminutil sai Paul Hendrik Rass uuesti võimaluse väravalöögiks ja 3:0 Pelgulinna Gümnaasiumi võit!

Kolmas mäng Järveotsa Gümnaasiumiga oli vast senistest mängudest kõige rohkem Pelgulinna Gümnaasiumi kontrollitav. See tähendab, et väravavaht Arp Andreas Kaup sai väravas suhteliselt rahulikult mängukulgu jälgida. Mäng kulges rohkem keskväljaku ja Järveotsa kooli väljakupoolel. Lõppseis 2:0 ja meie tublid väravakütid jällegi alles 7. klassis õppivad Alexander Sillamaa ja Johannes Lillemets.

Pelgulinna Gümnaasiumi võistkonnas andsid endast parima: Arp Andreas Kaup, Paul Hendrik Rass, Ken -Sander Aasoja, Joosep Lõssenko,  Ats Heinvere (9.kl), Savva Smirnyagin (8.kl), Johannes Lillemets, Alexander Sillamaa, Ken-Christoffer Koppel, Henry Erilaid (7. klass), Samuel Lillemets (6. kl).

Kahjuks pääses edasistele mängudele vaid alagrupi võitja ja meile jäi uks suletuks, aga me näitasime, et Pelgulinnas on ikkagi arvestatav jalgpalli võistkond ning järgmine aasta tuleme uuesti! Aitäh poisid, kes te nii tublilt kooli spordiau kaitsesite. Suur tänu ka Tanel Tartu, kes meie mängud videona jäädvustas ning kauni võistkonna pildi tegi. Olen õpetajana Teie üle väga uhke! 

No comments: