Tuesday, May 31, 2022

Tallinna koolinoorte meistrivõistlustelt kamaluga hõbemedaleid ja kulbiga 4. kohti!

Kooliaasta spordivõistluste lõppakord on aegade algusest olnud Tallinna koolinoorte meistrivõistlused kergejõustikus ja seda selle kuningliku ala täies mahus. On ju sellel võistlusel võimalus kooliõpilastel mõõtu võtta kõikmõeldavatel  kergejõustiku aladel. Ei saa salata, et sellele võistlustele ei julgegi välja panna võistlejaid, kes näevad jooksupakke esmakordselt või jumal hoidku sooritavad kuulitõuke palliviskena. Siinkohal pean ära mainima, et Pelgulinna Gümnaasiumi kergejõustiku esindus oli üks suuremaid üle pika-pika aja. Kui on tegijaid, siis ei jää ka medalid tulemata. Nii siis kaks võistluspäeva ja nagu kaks aastaaega. Esimesel päeval soe Eesti suvi, kus pealtvaatajatel kindad käes ning teisel päeval sügistalv, kus sadas vihma ja ilm oli külm nagu hakkaks kohe talv. 

Esmaspäev tõi  hulgaliselt hõbemedaleid! Esimesena läks võistlustulle nooremate poiste (6.-9. kl) 100m jooksus TRISTJAN JAANSON. Imeline jooks tõi esimese hõbemedali. Samal ajal "möllasid"  kaugushüppe sektoris vanemad poisid tuulega võidu. Võistlustules MARCUS HALJASOKS ja SILVER LAVITS. Kaua ei tulnud oodata, kui ROBI MIKK naases kettaheite sektorist omakorda hõbemedal kaelas. Nüüd pöörasime pilgud jälle jooksurajale, kus asus võistlema meie nooremate tüdrukute välejalg HELERIN TÜRK ja opaa - finaali koht saigi välja joostud. Pealtvaatajate silme all kohe peatribüüni ees murul rullus lahti nooremate tüdrukute odavise ja mis me näeme!!! GRETE BAROT viskab oda viimasest mahamõõdetud 40m kaarest kaugemale, 41m vise ja arvasime, et siin see kuld nüüd pikutab. Aga justkui muinasjutus, tuli uus tüdruk ja viskas oda veel kaugemale, meie omast 2m edasi. Siiski Gretele hõbemedal väga kauni odakaarega. Staadionimurult jälle pilk jooksurajale, algamas vanemate poiste (gümn) 100m jooks. Vaevalt liiva naglidest välja raputanud, läheb uuesti starti Marcus Haljasoks, kes nagu reklaamis öeldakse two in one, teeb sujuvalt ära ka sprindidistantsi. Tulemus ei olnud halb, aga mõned kerisid selle maa ikka läbi veel kiiremini. Meie, õpetaja Riina Noolega nagu vurrkannid. Hea et ajakavasse sai märkmeid tehtud. Pea käis paremale-vasakule, nagu oleks sattunud tennises Nadali ja Djokovici mängu vaatama. Juba suunasime pilgud jälle kaugushüppe sektorisse, kus RASMUS TIBAR valmistus nooremate poiste kaugushüppeks. Rasmus sooritas korralikke katseid ning sai jätkata finaalhüpetega. Medalini kahjuks ei jõudnud. Päeva lõpetas LASSE LIBLIKMANN 400m jooksuga, aga on ikka pikk distants, mida joosta. Ka sel alal jäi medal kättesaamatuks.

Teisipäev, võistluste teine päev oli nagu ümber pööratud. Nuusutasime medalihõngu, aga kätte ei saanud ühtegi. Kokkuvõtvalt võime öelda, et teine võistluspäev oli IV kohtade päev. Nii võitlesidki endale vaid sammukese medalist eemale Lasse 200m jooksus, Rasmus 300m jooksus, Robi kuulitõukes ning Helerin kaugushüppes.

Kahe päeva kokkuvõtteks oli meil õpetajatena väga vahva võistlus jälgida, oma tublidele sportlastele kaasa hõisata ning kolleegidega nalja visata. 

Aitäh armsad noorsportlased, kes te tulite Pelgulinna Gümnaasiumi spordiau kaitsma ning tegite seda väga hästi!

No comments: