Monday, February 21, 2022

Olümpiamängud ning olümpiakuu said nostalgilise lõpu!

Pühapäeval lõppesid taliolümpiamängud 2022 Pekingis, nädala pärast lõpeb kaua oodatud olümpiakuu. Pelgulinna Gümnaasiumis tähistasime neid sündmuseid nostalgilisi raadio- ja telesaateid (Mnemoturniir ja Kes keda?) matkides olümpiateemalise mälumängu läbimängimisega.

Liikumisõpetajatega olime olümpiat silmas pidades ette valmistanud 20 küsimust, millest valdav osa puudutas Pekingis osalenud Eesti sportlaste käekäiku, aga tuli ka ette mõningaid teisi enim kajastatud seike ja juhtumusi. Ürituse plaanisime läbi viia 7.-9. klasside ja gümnaasiumi 3 liikmelistele võistkondadele. "Julgeid" tuli saali 9 võistkonda, nende seas nii neidude, noormeeste kui ka sega  võistkondi. Mälumängul oli võistkondadel aega küsimustele vastata vaid 1 minut, mis tähendas, et võistkonnal tuli kiirelt usaldada kaaslast või iseennast ja vastus kirja panna. Minuti kuulutas alanuks ja lõppenuks kurikuulus "kong", millega möödunud sajandil viimast ringi (kergejõustikus) või raundi (poksis) märguandena kasutati. Seejärel tuli vastus kontunike lauda saata ja olla valmis vastama kõlava häälega ka suuliselt. Sel korral oli auhinnaks mängus vaid kuldmedal, mis sellest, et šokolaadist, aga ilus suur, kuldne ja kauni sini-must-valge paelaga. Ja mis kõige tähtsam, seda võis päriselt ka hammaste vahele panna, nagu suurvõistlustel võitjatel kombeks.


7.-9. klasside arvestuses tulid  kuldmedalile 9B klassi võistkond, koosseisus: Robi Mikk, Rico Palu ja Kristofer Visnapuu. Kogudes 14,5 punkti. Neile järgnesid 8D (13p.) ja 7B (8,5p) jt.

Gümnaasiumi arvestuses osales vaid 2 noormeeste võistkonda, kuid tegid seda südilt ning oma paremuse pani maksma 10P klassi võistkond, keda esindasid: Kevin Kivimaa, Sebastian Ustaal ja Erki Haljasmäe. Kogudes 12,5p. 

Liikumisõpetajad tänavad kõiki vapraid osalejaid ning soovivad edu kõiges, mis noored ette võtavad. Ütleb ju iidne Tõstamaa vanasõnagi: " Julge sportlase rind on medaleid täis".

No comments: