Wednesday, April 17, 2019

Kurlingu Tallinna koolinoorte MV osaletud juba 4 aastat järjest!

Eesti Kurlingu Liit korraldab juba neljandat aastat järjest Tallinnas koolide vahelist kurlingu võistlust. Kurlingu võistlus on üks tore võistlus, sest koolide võistkonnad võivad endale vabalt valida nime, mis iganes siis sel hetkel meelde tuleb. Meie staažikas võistkond, neljast liikmest kolm on nagu "Kuldne trio" stabiilne, neljas liige on viimasel kahel aastal vahetunud.kandis sel korral nime Pelgu Kivipallurid. 
Kurling on täppisteadusega võrreldav sportmäng. Tähtis on tunnetus, millega kivi teele saadetakse. Jõud, millega harjamisel harjale surutakse, et jääd sulatada, et kivi märklaua keskpunktile lähemale liugleks. No ja kõige lõpuks see teaduse osa, tarkus kivi õigelt poolt õigesse kohta sihtida. Kurlingus mängivad mõlemad võistkonnad 8 kivi ja võistlus ei ole ennem otsustatud, kui viimane kivi on mängus, sest just sellega saab ka mänguplatsi puhtaks lüüa ning võtta kas punkt, punktid, või mittemidagi. Praegu mõtlesin, et kurlingu slogan võiks edukalt olla: "Ennem polnud midagi, nüüd pole sedagi". 
Igal juhul olid meie Pelgu Kivipallurid tublid ning ühe kaotatud mängu (1:4) ja ühe viigilise mängu (1:1) tagajärjeks oli 7. koht. Võistkonnas mängisid: MAKUS KILM, ARTUR LUKKI, KARL-MASTER OLDE, HENRY NAPTAL.
Meil oli päriselt välja pandud ka teine võistkond, esmakordselt kurlingujääle minevad PelguTeod, kuid kahjuks jäi 50% võistkonnast erinevatel põhjustel tulemata, nii juhtus ka Kristiine Gümnaasiumi võistkonnaga, aga meil ei kehtinud reegel "naabrist parem", meil oli "naabriga koos", nii saimegi võistkonna nimeks KrisPel ja usu või mitte, aga võistkonna lõpptulemuseks jäi tubli IV koht. Pelgulinna Gümnaasiumit esindasid: THOMAS UUSTALU ja ENAR TIIT TÄNAK. Segavõistkond sai kaotusingist edasi ning mängis lõpuks finaalringis ja mäng mängult üha paremini. Aitäh Thomas, et lõpuni vastu pidasid (finlistide grupipildil esimeses reas vasakult esimene)!
Olen kallid kurlingu poisid teie üle väga uhke, järgmine aasta jälle!

No comments: