Friday, October 17, 2014

Uutmoodi spordipäev!

Veerandi lõpp on alati kaasa toonud aja, kus hinded on väljas ja justkui polegi mõtet koolipinki nühkima tulla. Käivad ju õpilased omaarust koolis siiski hindeid saamas, mitte teadmisi omandamas. Õppimise tähtsusest hakatakse arusaama hiljem, kui õpetaja ja ema enam "kuklasse ei hinga". Aga siin tahan rääkida hoopis sellest, kuidas SPORDIPÄEV võib välja näha ka mix paljudest aladest, mis panevad liikuma nii keha, aju kui ka nobedad näpud.
Pelgulinna Gümnaasiumi spordipäev nägi välja hoopis uutmoodi. Toimus klassidevaheline võistlus kolmevõistluses, kus aladeks: mõttemängud (Pharaoh kood, tangram, kabe),  Slaidiviktoriin 2.-4 klassile ja Olümpia Mängude teemaline viktoriin nutiseadmete kasutamisega ning kombineeritud teatevõistlused (6-12 klass). Iga klass määras ise endi seast 3 nutikat õpilast mõttemängudesse, 5 kiiremat "pöidlaliigutajat" viktoriini koos nutiseadmega ning ülejäänud õpilased riietusid sportlikusse vormi ning tulid oma oskusi näitama füüsilist võimekust nõudvatele harjutustele. Kolme võistluse tulemused summeeriti ning selgitati välja parim klass.
Kokkuvõtteid tehes andsid võistlusi läbiviivad õpetajad tagasisideks teada, et aktiivseimad mõttemängude meistrid olid 6.-7. klasside võistkonnad. Tekkis hasart, mängulust ja võidutahe ning selle juures säilitati distsipliin. Populaarseim mäng oli Pharaoh kood, kus näidati paarismängus häid tulemusi. Tublimad olid: Kristjan  ja Erki (9b), Kenneth ja Heidi (9k) ning Kuldar, Ken ja Angela (5b).
Slaidiviktoriini osavõtjatest olid kõige entusiastlikumad 2-3 klassi võistkonnad. Näidati hämmastavaid sporditeadmisi ja Eesti tuntuimate sportlaste äratundmist. Nutiviktoriinis oli kuulda vaid sosinat ja sahinat, sest kiire oskus netist õigeid vastuseid otsida ei ole naljaasi.
Kombineeritud teatevõistlustel olid kõige elavamad taas 2-3 klassi võistkonnad. Neil kohe jätkub veel tahtmist lustida, ju ei ole nende "elumured" veel nii suured, et ei jaksaks end enam füüsiliselt aktiivselt liigutada. Kõige suurema võistkonnaliikmete arvuga olid esindatud 6.-7. klassid.
Paremusjärjestus.
2. klassid: I koht C klass, II koht B klass, III koht D klass
3. klassid: I koht A klass, II koht B klass, III koht C klass
4. klassid: I koht C klass, II koht A klass, III koht B klass
5. klassid: I koht A klass, II koht B klass, III koht C klass
6. klassid: I koht A klass, II koht C klass, III koht B klass
7. klassid: I koht B klass, II koht C klass, III koht AK klass
8.-9. klassid: I koht 9K klass, II koht 8K klass, III koht 8B klass
Gümnaasium: I koht 11 HP, II koht 12 HP, III koht 10 P

Täname spordipäevade läbiviijaid õpetajaid: Maie Matiekut, Ülle Venti, Maria Momblatit, Riina Noolet, Riina Randleppa, Nele Lood, Rea Lillemetsa

Vaata lustakaid pilte ka reedesest spordipäevast fotograaf Karl Anders Vaikla fotokogust.
http://vaiklaphoto.weebly.com/events.html

No comments: