Friday, May 30, 2014

Pelgulinna Gümnaasiumis peeti 7. korda püramiidide konkurssi!

Mai kuu viimasel tööpäeval, ühtlasi ka õppetöö viimasel päeval peeti Pelgulinna Gümnaasiumi aulas juba traditsioonilist üritust - Püramiidide konkurssi. Seekordne konkurss kandis järjekorranumbrit 7. Sel aastal oli võrreldes eelnevate aastatega ettevalmistatud kavasid vähem (21), kuid see ei alandanud nende toredate etteastete väärtust. Viimasel kahel aastal on konkurssi lisandunud V klassid ja see on üritust kõvasti elavdanud, sest noored eestlased on julgemad eestlased! Nii olidki 5. klasside poisid ja tüdrukus lavavalmis seadnud kokku 6 etteastet.
Nii nagu igal korralikul konkursil, on ka püramiidide konkursil žürii. Sel korral koosnes see ainult blndidest neidudest, nüüd juba  meie vilistlastest: Kelly Remmelgas, Kriste Remmelgas, Kelly Liivanurm ja Karoline Asu. Ka nemad on oma õpinguaastail pidanud sama konkursi ajel lava väisama. Seega oli täpselt teada, mis ülesanne neid ees ootab.
Kõige suurearvulisemana (29 õpilast) tuli lavale XI klasside lend, kes esitas väga efektse püramiidkava, millesse oli põimitud ka akrobaatilist võimlemist. Etteaste oli pühendatud varalahkunud Michael Jacksonile. Etteastest ei puudunud ka kuulsa laulja kuulsad tantsuliigutused, sealhulgas "moonwalk". Loomulikult ei puudunud lavastusest ka püramiid ise. Esitus ise pälvis  parima koostöö auhinna!
Massiga (23 õpilast) ja väga peenelt lavastatud püramiidjutustusega vallutasid lava ka 8k klassi õpilased. Oskuslikult kokkulõigatud muusika, meisterlik näitlejatöö ning püramiidi stiilis kujutletud loodus kavaga "Jahihooaeg" (lavastaja Rannar Laur), andis parima lavastuse  auhinna!
Kõige korrektseima akrobaatikaga püramiidi eest pälvisid žürii heakskiidu 5k klassi tüdrukud, kava nimetusega "Turistid".
Parima kostüümipreemia said 6c klassi tüdrukud, kel kava nimeks muusika järgi "Nu pagadi", aga jänesest ja hundist küll juttu polnud. Pigem näidati püramiidi, mis väljendas kuulsat ütlust:"Oota sa, meil on ka mida näidata" - riided, soengud ja punased huuled. Tervikpilt oli väga vahva.
Žürii lemmikuks osutusid Vk klassi poisid, kelle sinu-must-valge kava "EST" oli väga originaalne, ilus ja mehelik.
Vahepala pakkusid õpetaja Nele Loo võimlejad meeletult ilusa kavaga "Must ja Valge", mille võimsamat esitust saavad kõik jälgida suvel toimuval tantsupeol.
Asendamatu muusik sel konkursil oli Karl-Johannes Papp (6b klass), kes akustilisel kitarril ei saatnud mitte ainult oma klassi püramiidi esitust, vaid tema abi palusid ka teised klassid, kel muusikaline taust puudu jäi. Lisaks mängis Johannes meile ka vahepalaks kaunist kitarripala.
Kiitust väärib ka muusika eest vastutanud Kaarel Kütt (7k klass), kelle vastutada oli kogu konkursi muusikaline lahendus.
Ilusaid pilte püramiididest ootame Karl Anders Vaikla fotoaparaadist. Noormees on oma ilusate piltidega loodusmaailmast pälvinud ka mitmeid kõrgeid auhindu.
Pildid leiad siit http://karlvaiklaphotography.weebly.com/uumlritused.html

Suur, suur tänu kõikidele osalejatele ja korraldajatele!

No comments: