Thursday, April 18, 2013

QR koodidega olümpiaviktoriin sai teoks!

Kooliolümpia raames peeti Pelgulinna Gümnaasiumis
esmakordselt kehalise kasvatuse aine osas klassidevaheline QR koodidega  olümpiateemaline viktoriin. Neljaliikmelistel võistkondadel, 7-12 klass, tuli "lahti muukida" 43 QR koodi, et tuvastada küsimus ning sellele vastus leida. Õpilastel oli kasutada kaasa võetud nutitelefonid, tahvel- ja sülearvutid. Võistlustulle asus 8 võistkonda. Kiirematel võistkondadel kulus küsimuste tuvastamiseks ja vastuste leidmiseks ligi poolteist tundi. Küsimused hõlmasid olümpiamängudega seonduvat Antiikolümpiast tänapäevani.
Parimaid tulemusi näitasid:
12k võistkond koosseisus: Carol Pahk, Susanna Saar, Kauri-Romet Aadamsoo, Mihkel Kalda
7b võistkond koosseisus: Pille-Riin Pärn, Kristjan Kask, Erki Ott, Aigar Kirnmann
12 hp võistkond koosseisus: Katariina Kotov, Gerda Kirpson, Varmo Onton
Siinkohal pean ära mainima, et kõik võistkonnad olid tublid "leidjad", teiega võib jahile küll minna. Olid ju QR koodid auditooriumisse laiali paisatud ning osade asukohta polnud kerge leida.

Suur tänu ka õpetajatele, kes te olite abiks, et selline üritus teoks sai: Birgy Lorenz (idee autor), Petri Asperk (QR koodid), Riina Noole ja Rea Lillemets (küsimused-vastused ning viktoriini teostus). Suur kummardus meie vilistlasele Triin Ollemale, kelle kaela on veerenud kooliolümpiamängude ürituste logistika ja palju muud.

No comments: