Sunday, October 13, 2024

Nigel ilm, veel nigelam osavõtt, aga tugevad, kes tulid ja võitsid!

Sügis jätkub ikka jooksukrossidega. Sel korral Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide osavõtul. Võistluseks 10x350m murdmaa teatejooks. Kus kahetsusväärselt osales sel aastal vaid 5 kooli, tavapärase 8 ja parimate aegade 12 kooli asemel.  Selle võistluse "päästsid" Kristiine LO koolid, kes osalesid saja protsendiliselt, sest selles linnaosas ainult 3 kooli ongi. Põhja-Tallinn "hakkab ära lagunema?" Võistlustel osalesid vaid Karjamaa põhikool kõikides vanuseastmetes ja Pelgulinna Gümnaasium kahes vanuseastmes. Tekib küsimus, kas sport ja tervis ei ole enam prioriteet  või on meie linnaosa koolidel ette näidata paremaid tulemusi teistelt elualadelt?

Aga mis siin ikka, oleme juba mitu head aastat propageerinud liikumisõpetust, mis tähendab seda, et kui liigub (ma küll ei saa aru, mis asi peab liikuma), siis on juba päris hea. Kahjuks kannatavad aga sportlikud tulemused ja millegi kõrgema poole pürgimiseks puudub tahe. See TAHE õnneks tuleb tagasi, aga koolispordi jaoks liiga hilja. Tervise seisukohalt, aga parem hilja, kui ei kunagi. On ju spordisaalid ja terviserajad inimesi täis, rahvaspordi üritused massilised ja see on tore. Kuid palju selles massis on kooliõpilasi?

Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide murdmaateatejooksude võistluse võitsid ülekaalukalt Lilleküla Gümnaasiumi õpilased, kes võitsid kuldmedalid 3. 4. ja 6.-7 klasside arvestuses, vaid 5. klasside arvestuses tuli leppida III kohaga. Audentese Erakool võitis 5. klasside arvestuses ja teistes vanuseastmetes kõikides hõbemedalid. Kristiine Gümnaasium rabas kõik pronksmedalid endale, ainuke, kus nad sellest kohast loobusid ja otsustasid hoopis hõbemedalite kasuks oli 5. klasside arvestuses.

Pelgulinna Gümnaasium osales kahes vanuseastmes 5. klasside ja 6.-7. klasside koondvõistkonnaga. Meie 3. ja 4. klass jäid sel korral eemale. Tuline kahju on 4. klasside võistkonna puudumisest, sest just nemad oleksid võinud sekkuda medalite jagamisse.

Siiski sel aastal juhtus meie võistkondadega midagi erakordset! 5 ja 6.-7. klasside võistkondade noormeeste osas olid kohal kõik 6 võistlejat ja KÕIK SOOVISID JOOSTA! Võistkonda aga mahtus 5 poissi. Õpetajal teha otsus, et sina ei võistle on kõige raskem otsus maailmas :( Aga nagu elus ikka, otsuse tuleb vastu võtta, nii saigi lõpplahenduseks valik, et 6. klassi lapsed saavad järgmisel aastal veel seda võistlust pidada, 7. klassi lapsed aga liiguvad teistele koolinoorte võistlustele.

Mõlemas vanuseastmes pidid meie õpilased leppima 4. kohaga, aga see ei vähendanud nende panust kooli spordiau päästmiseks.

5 klasside koondvõistkonnas jooksid: Piia Virula, Iris Kats, Marit Aasla, Eva Nelis, Lisandra Metsis, Riian Lass, Mattias Lumiste, Albert Vürst, Vasyl Tkachul, Dominic Ervin (varus: Veronika Myhalink, Thor Siim Sildoja).

6.-7. klasside koondvõistkond koosnes järgmistest tublidest jooksjatest: Epp Vaarik, Ellu Annus, Mona Nooni, Lilli Väljaots, Anette Soosaar, Oskar Sander, Paul Samuel Valton, Artur Annsoo, Richard Toots, Glen Gross, varuks Kristofer Virtmann.

Aitäh meie kooli liikumisõpetajatele Riina Noole, Nele Loo ja mina. Sest võistluse läbi viimine ei ole kümne minuti töö, et lähen ja teen. Rada tuleb lindiga tähistada, et ka kõige väiksemad metsas ära ei eksiks. Võistlused tuleb avad (selgitada reeglid ja ohud). Võistlejate tulemused tuleb protokollida (ajad võtta ja järjestada), parimaid autasustada (medalid välja jagada) ja kõige lõpuks peab metsa alune jääma selliseks, nagu enne võistluse algust (rada maha võtta ja unustatud asjad kokku koguda). Kogu võistluse korraldus võttis sel aastal ajaliselt 3 tundi ja me olime märgades tingimustes, mitte ei mõnulenud soojas ja päikeses,  aga nagu Reet Linna ütleb oma pühapäevases saates Prillitoos: "Elame veel!"



No comments: