Sunday, May 27, 2018

Kevadine kergejõustik tõi hulgaliselt medaleid!



Mai on Tallinna koolinoorte seas alati olnud üks suur spordikuu, sest kooliaasta lõpule pannakse punkt kergejõustiku võistlustega individuaal aladel.  Nii nagu eelmistelgi aastatel, polnud ka 2018aasta mingi erand ning medaleid riputati nii mitmelegi meie sportlasele kaela ja mitte ainult ühe kaupa. Kaks päeva suvekuumuses tõi säravaid tulemusi. Erakordset võistlusnärvi näitasid üles BIRK PARVELT ja TRISTJAN JAANSON, kes mõlemad võitsid oma vanuseklassis 2 kuldmedalit ja 1 hõbemedali, seda siis 60m jooksus, kaugushüppes ja pendelteatejooksus. Tulemused olid sedavõrd kõrgest klassist, et tasuvad ka kindlasti äramärkimist: Tristani 60m jooksu aeg 8,6 ja kaugushüppe tulemuseks mõõdeti 4.34. Birk vastavalt siis 8,3 ja kaugushüpe 4.30. Kuldmedali 60m jooksus saavutas ka 5. klasside arvestuses ANDERO PIPERAL, kes läbis jooksumaa 8,4 sekundiga.Medalini jõudsid veel 3. klasside tüdrukud: ELLEN KOBIN, kes 60m jooksus ajaga 9,6 ja NORA MARIA MEIORG, kes kaugushüppes tulemusega 3.48 saavutasid hinnatava II koha ja hõbemedalid. Ka pronksmedal ei jäänud tulemata, selle eest hoolitses 7. klassi noormees BERT PRANTS, kes saavutas 60m jooksus ajaga 7,93 pronksmedali. Siinkohal on märkimisväärne  võitja Kalamaja PK noormehe aeg 7,22, tema võitis ka kaugushüppe, mille pikkuseks mõõdeti 5.56!

Pendelteatejooksudes (5poissi+5 tüdrukut) saavutasid 3. klasside õpilased II koha. Võistkonda kuulusid: Ellen Kobin, Lisandra Paltser, Nora Maria Meiorg, Annemari Laugal, Diore Virunurm, Tristan Jaanson, Jan Tahvonen, Frank Hugo Lang, Karl Hendrik Laud, Uku Aksel Klaos.
4. klassid saavutasid ka tubli II koha. Joosti järgmises koosseisus: Stella Iiris Viire, Shara, Maria Tõnissoo, Liisa Lotta Lõoke, Kristella Sika, Katariina Pruul, Birk Parvelt, Frank Mahmoud Hammad, Kaspar Jaaska,Arp Andreas Kaup, Ken Sander Aasoja.
5. klassid jäid tihedas konkurentsis IV kohale, kuid oma tubli sportliku panuse andsid: Marii Udal, Annabel Laiva, Reelika Kullamaa, Debora Moor, Helerin Türk,Andero Piperal, Rasmus Tibar, Robi Mikk, Robin Eelma, Andry Aavast.
6-7. klasside pendel teatejooksus püsis meie võistkond kindlalt medalikonkurentsis, kuni viimases vahetuses toimus teatepulga kaotus ning väärtuslikud sekundid kadusid ja see läks meile maksma medali. Siiski kokku 7 võistkonna seas  IV koht. Võistkonnas jooksid: Bert Prants, Enar-Tiit Tänak, Sten-Arnar Pals, Ingvar Hion, Pärtel Avestik, Keili Laan, Eileen Pärdu, Karoliina Kullamaa, Karmel Udal, Lota-Riin Sooden.
Suurvõistlusel märgitakse ikka ära 8 parimat, nii pean vajalikuks märkida ära ka kuue parima hulka jõudnud meie teised tublid spordilapsed: 
3. klass. 60m jooksus Jan Tahvonen (7.), Lisandra Paltser (6.), Nora Maria Meiorg (7.), kaugushüppes Jan Tahvonen (5.),  Ellen Kobin (7.)
4. klass.  60m jooksus Stella Iiris Viire (4.), kaugushüppes Frank Mahmoud Hammad (5.), Arp Andreas Kaup (7.)
5. klass.  60m jooksus Rasmus Tibar (4.), Robi Mikk (5.), kaugushüppes Rasmus Tibar (5), Artur Sprivul (7), Robi Mikk (8.)
6.-7. klass.  60m jooksus Keili Laan (6.), Sten-Arnar Pals (8.), kaugushüppes Eileen Pärdu (7.), Sten-Arnar Pals (8.), palliviskes Tuuli Tarkmeel (7.), Magnus Mangusson (7.)
Õpetajad Riina Randlepp, Riina Noole ja Rea Lillemets tänavad kõiki võistlustel osalenud Pelgulinna Gümnaasiumi sportlasi, ilma teieta oleks kooli spordiau kergejõustiklaste seas kaitsmata.


No comments: