Thursday, September 28, 2017

Meeleolukas, enneolematu, mitmekülgne ja sportlik - selline oli PG SPORDIPÄEV!

26. septembril, EOK poolt ellukutsutud liikumisnädala raames peeti Pelgulinna Gümnaasiumis suuremahuline, enneolematu, palju erinevat sporti ning liikumist hõlmav spordipäev. Päev algas erinevatele vanuseastmetele oma huvitavat spordiala tutvustama tulnud külalissportlastega. Tutvustati laiemale kuulajaskonnale, õpilastele ning ka õpetajatele, vähetuntud edukaid spordialasid ning nende esindajaid. Nii olidgi meile külla tulnud:
I klasidele Nõmme Kalju treenerid Kristen Viikmäe ja Tarmo Neemelo, kes viisid staadionimurul läbi ka tutvustava treeningtunni, mis tagasiside kohaselt lastele väga meeldis.
II-III klasse tuli tervitama Tiit Soku Korvpallikool/SK Nord korvpallitreener Mart Uuehendrik.
IV-V klasse haaras hasartselt kaasa tänapäeva laste lemmiktegevuse tõukerattaga trikitamise omaala parimaid Madis Kukk. Sellest esinemisest rääkisid hiljem isegi võimlas viibinud õpetajad!
VI-VII klasside juurde palusime Eesti Curlingu Liidu peasekretäri ja Eesti koondise mängijad Harri Lille  ja Marie Turmanni.  Kes 2016. aasta MM-l segapaarismängus tulid kõrgele 6. kohale. Ala esitusele võeti kaasa kõik curlinguga seonduv, ainult jää jäi maha. Maha, näidiseks oli pandud märklaud, kaks curlingukivi ning hulgaliselt harju, millega jääd harjatakse. Soovijatel oli võimalus ise oma käega vahendeid katsuda. Mõnel juhul ju asuvadki" silmad näpuotsas".
VII-IX klassid tegid Kristiin Oja juhendamisel tutvust vahva ala
lohesurfiga. Et oleks pilt selgem, lasti lohe staadionil ka lendama. Usun, et nii mõnigi õpilane sai sellest loengust innustust.
GÜMNAASIUMILE palusime koolimaja juurde imetlemiseks äsja MM-il pronksmedali võitnud F-500 paadikomplekti, koos juhi, meie enda kooli endise õpilase Erko Aabramsi ja Eesti Veemoto Liidu peasekretäri Algo Kuusi. Jagati infot veemotospordi kohta ning julgemad said proovida mootorit käima tõmmata ja paati istuda.
Teoreetiline osa kuulatud, suundusid õpilased Stroomi randa, kus selgitati välja lendude parim 20x50n pendelteatejooksus. Raskeks tegi ala see, et distants tuli läbida rannaliival, kus mõistagi on raskem joosta, kui staadionil. 20x50m pendelteatejooku lendude parimateks klassideks osutusid: 2D, 3B, 4D, 5C, 6C, 7C (jooksu võitnud 7D võistkond diskvalifitseeriti ebasportliku käitumise eest), 8A, 9B, 11K-12KP koondvõistkond.
Teatejooksudele järgnes kõikidele õpilastele vabal valikul individuaaldistantsi läbimine, mille käigus läbiti 3 kontrollpunkti. Jooksurada, ms kulges ranna-alal, millest pool tuli läbida liival, moodustas kokku 2,8km. Rattadistants, mis kulges rannahoone juurest pea Rocca Al Mare Kooli juurde ja sealt tagasi Stroomi ranna-ala Kopli poolsesse tippu ning finišiga rannahoone juures, kogus kilomeetreid 6,2km.
Ilm oli kuiv ja osalejad rõõmsad. Jaheda ilma tõttu jäd jope alla peitu vaid korraldajate ilusad valged EOK liikumisnädala spordisärgid, aga neid saavad õpilased näha koolitundides, kui on soe.
Suut tänu kogu ürituse organiseerijatele: huvijuht Erik Kuldkepp, kehalise kasvatuse õpetajad Riina Noole, Riina Randlepp, Rea Lillemets, Nele Loo, fotograag Perti Asperk, sportmängude valikaine 11P õpilased!
Üritusest pilte siit

No comments: