Saturday, September 29, 2012

Esimesed medalid kaelas!

Selle sügise kuuendal päeval, 27.septembril, kui broneerisime vihmata sooja sügispäeva, toimus Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa algklasside murdmaateatejooks. Vanuseklassideks jagatud võistlusel osales 10 kooli. Distantsiks umbes-täpselt 300-350m ring, mida tuli vahelduvalt tüdruk-poiss läbida kokku 10 korda. Võistlust alustasid 4.klassi võistkonnad, et olla eeskujuks ning näidata noorematele esmakordselt võistlustules olevatele 3.klassi õpilastele, kuidas jooks kulgeb. Selles vanuseklassis läks võit võõrsile. I koha saavutas Lilleküla Gümnaasium, II koha Ehte Humanitaargümnaasium ning III koha Audentese Erakool. Metsas, rajal toimunud segaduse tõttu tekkis võistlusesse paus, kuna arutusele tuli küsimus, kas anda Audentese võistkonnale medal ebatäpse lõpetamise puhul (finišeeriti teatepulgata). Võistlusmäärus näeks sel puhul ette eemaldamise, kuid kohtunikekogu otsustas, et ei karistata väikeseid sportlasi, kes alles otsivad teed spordi juurde ning anti kolmanda koha punktid ning medalid ka neljandaks jäänud Kristiine Gümnaasiumi võistkonnale. Lootuses, et järgmistel kordadel sellist seika enam ei kordu. Arvan, et see oli väga suuremeelne tegu. Aitäh selle otsuse eest peakoordinaatorile Andres Idlale Kullost. Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond esines selles vanuseklassis tagasihoidlikult, saavutades 6.koha. Võistkonda kuulusid: Carolis Langerpaur, Thea Li Abel, Sandra Strazdins, Karmen Laidre, Greete Truusa, Siim Sarapu, Rainer Kliimann, Meelis Mölder, Kender Põld, Mark-Vahtang Masurašvili.
Nüüd oli kord asuda võistlustulle meie võistluste "pesamunadel", 3.klasside võistkondadel. Ei tea, kas kehtib kõnekäänd "nõrgad harjutavad, tugevad tulevad ja võidavad", aga Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond jooksis end kindla võiduni. I koht ja karikas koolile ning sportlastele kaela kuldmedalid - tubli töö sai tehtud! Kuldse panuse võistkonna koosseisus andsid: Anneli Lukasova, Merli Loorits, Brigitta Johanna Paas, Helena Klamas, Marta Raidna, Jürgen Jõgi, Mark Kruusmaa, Jaagup Rootalu, Rando Paltser, Reneth Uus. II koht läks Ehte Humanitaargümnaasiumile ning III koht Kristiine Gümnaasiumile.
Medalitejaht jätkus ka 5.klasside jooksus, kus Pelgulinna Gümnaasiumi võistkond kindla edumaaga Kristiine Gümnaasiumi ees võitis I koha ning teenitud karika ja kuldmedalid. Võistkonda kuulusid: Stella Sofi Annika Altmets, Kristina Lukki Lukin, Johanna Hint, Marieth Aleksejeva, Rebeca Lepp, Edvin Kin, Artur Lukki, Margo Liivak, Siim Ruus, Markus Mäekivi. III koht läks Karjamaa Gümnaasiumile.
6.-7.klasside võistkonna moodustasid sel aastal Pelgulinna Gümnaasiumi 6.klasside õpilased. Mis teha, kui "viskab vahele" vanuseklassi, kus pole kiireid jalgu võtta ning ka sporti positiivselt suhtumisest jääb ka hetkel natuke puudu. Siinkohal pean silmas 7.klasse. Aga "kuuendikud" tegid oma jooksu hästi - võimetekohaselt ning saavutasid 7.koha. Järgmisel aastal on nemad seitsmenda klassi õpilased ja siis võime jälle medalitest rääkida. Kooli esindasid tublilt: Simone Kallas, Grete Kõrvel, ,Margot Arvola, Melani Liik , Elise Helene Raadik, Johanna Maria Särekanno,Sten Roland Kiis, Sander Randoja, Agnar Ojakivi, Kaimar Ojakivi, Robert Toomepuu. Medalid jagunesid selles vanuseklassis järgmiselt: Lilleküla Gümnaasium, Kristiine Gümnaasium Ehte Humanitaargümnaasium.

Pilte võistlusest Galerii

NB! Metsa unustati valge-lillaga kilekott, milles olid spordiriided ja -jalanõud. Need saab kätte Pelgulinna Gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetajate käest.

No comments: