Tuesday, May 29, 2012

Kooli sporditulevik on hetkel 4.-5. klassis!

Kevadhooaja viimaste võistluste (algklasside kergejõustik, jalgpall) põhjal tõdesime, et kohe-kohe kooli lõpetamas sportlastele tuleb vääriline järelkasv 4.-5. klassist. See on rõõmu pakkuv teadmine, kuid põhikooli võistkond on seniks mannetu, kuni väikesed suureks kasvavad.
Kevad on koolispordis raske aeg, välishooaeg kipub jääma lühikeseks, aga kergejõustik ning jalgpall on ju väljakualad. Nii surutaksegi kõik see kokku ühte kuusse. Kuna võistlejad tänapäeval on ikka ühed ja samad, aladest olenemata, siis juhtubki, et ühed ja samad lapsed on "nagu sajavõistlejad". Aga tänu neile ongi Pelgulinna Gümnaasiumi spordil mõtet.
Lühikokkuvõtet alustan algklasside kergejõustukuga ja jalgpalli jätan "magustoiduks".
Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide kergejõustiku võistlused on meil juba traditsiooniliselt Kristiine Gümnaasiumi korraldada. Iga aastaga vähem, aga siiski õnnestub Pelgulinna Gümnaasiumil noppida mõned magusad medalikohad. Sel aastal paistsid individuaalselt silma 4.klassi lõpetav EDVIN KIN, kes saavutas 60m jooksus I koha (9,0) ning kaugushüppes tuli II kohale (4.02). Võit saadi tulemusega 4.22.
5.klasside arvestuses sekkusid medalikonkurentsi SIMONE KALLAS, kes võitis kaugushüppe tulemusega 3.78 ning 60m jooksus tuli ajaga 9,2 III kohale. Medaleid jätkus ka meie 5.klassi noormeestele. Individuaalselt saavutas STEN ERIK SIMMO 60m jooksus tubli III koha (8,9), võideti ajaga 8,8. Kaugushüppes andis tulemus 4.01 Stennile 4.koha.
III koha savutasid ka meie 10x60m pendelteatejooksu võistkond:  SIMONE KALLAS, MEIRI SOON, MELANI LIIK, ELISE HELENE RAADIK, ROBERT TOOMEPUU, BEN TRYGVE NÕUKAS, STEN ERIK SIMMO, SANDER RANDOJA, STEN-ROLAND KIIS.
Meie kõige väiksemad spordilapsed 3.klassist olid ka võistlustules, kuid neilt veel säravaid tulemusi ei tulnud, aga küll nad ükskord tulevad, kuhu nad ikka jäävad, veidi kannatust!

JALGPALLIST
Põhja-Tallinna ja Kristiine LO koolide algklasside jalgpalli võistlustele registreerus 9 kooli. Pelgulinna Gümnaasiumi "vutipoisid" sattusid loosiga tugevasse 5 võistkonnaga alagruppi. Neljast mängust saime 3 võitu ja ühe viigi. Esimese mängu Audentese Erakooli vastu võitsime 5:0 (Sten Erik Simmo 3 väravat, Ben Trygve Nõukas ja Edvin Kin mõlemad 1 värava). Järgnes mäng Kunstigümnaasiumiga, jälle võit 5:0, kus mängus samade väravaskooridega samad mängumehed - Sten Erik, Ben Trygve ja Edvin. Nüüd läksid mängud veidi raskemaks, sest vastu tulid vene koolid, kellel läbi aegade olnud head jalgpalli võistkonnad. Ehte Humanitaargümnaasiumit võitsime 3:2 väravalööjateks taas Sten Erik (2 väravat) ja Ben Trygve (1 värav). Hilisema kogu turniiri võitja Karjamaa Gümnaasiumiga mängisime viiki 1:1. Väravalööjaks Ben Trygve.  Finaalturniiril tuli kokku minna Ranniku Gümnaasiumiga, keda võitsime 5:1 Väravaküttideks ikka Sten Erik, Ben Trygve ja Edvin ning Lilleküla Gümnaasiumiga, kellega mängisime vastaste poolt väga närvilise mängu. Lõpptulemuseks 1:1 viik. Meie värava autoriks Edvin Kin.  
Kokkuvõtteks kaotused, võidud, viigid ja väravate vahega jagati medalid järgmiselt: I Karjamaa Gümnaasium, II Pelgulinna Gümnaasium ja III Lilleküla Gümnaasium.
Meie tubli võistkonna moodustasid: Väravavahid - ROBERT TOOMEPUU, HEITI HELI, rünnakul - STEN ERIK SIMMO, BEN TRYGVE NÕUKAS, EDVIN KIN, kaitses MARKUS MÄEKIVI, CHRISTOPHER ROBIN STARKOPF.  Alagrupi mängudel olid vahetuses veel Raul Jürgenson ja Hendrik Kangur.

No comments: