Tuesday, October 19, 2010

Kõik ei ole veel kadunud.


Tallinna koolinoorte MV raames peetav korvpalli noormeeste I liiga alagrupi mängud said reedel suure hooga alguse. Sel aastal loositi meid alagruppi, kus meie vastasteks GAG, RAM ning 21. Kool. Mängud olid väga rasked ja kõrgel meisterlikkuse tasemel. I liiga meeskonnad enam "nalja ei mõista". Mängitakse kiiret ja meisterlikku korvpalli. "Hoovikorvpalluritel" pole platsil muud teha, kui vaadata, mis pea kohal toimub.
Pelgulinna Gümnaasiumi noormehed alustasid kohtumist RAM kooliga, lõpptulemuseks jäädi alla 61:41, kuid võistkonna liidrite poolt visatud punktid näitavad, et meie ei teinud ka platsil nalja. Pealtnägijate sõnul kannatas selles mängus meie kaitsetegevus ning vahele lipsasid mõned pallikaotused. Suurimateks korviküttideks Oskar Tammejõe 20p ja Kristo Jürgenson 11p ning Kim-Patrick Nõukas 8p.
Mäng GAG-ga läks ka "enam-vähem samasse auku". Mäng oli kiire ja jõuline. Vastastel, tuntud treeneri ja kohtuniku Jüri E. Belowi poeg, Maur Below, kes suutis meie vastu visata oma võistkonna pooled punktid. Tema arvele kogunes 32 punkti. Vot selline mees oli meil ohjeldada. Pelgulinna võistkonnas said aga "kandvad jõud" kõik "käe valgeks". Enim punkte kogusid: Tanel Vee 11p, Oskar Tammejõe ja Kristo Jürgenson tõid mõlemad 10p, Kim-Patrick Nõukas 6p ning Riho Usar ja Kristo Kuiv mõlemad 2p. Mängu lõppseisuks 66:48 GAGle.
Viimases alagrupimängus tuli kohtuda 21. Kooli võistkonnaga. Ei tea, kas vastased alahindasid meid, kuid õpetaja hilisem kommentaar oli: " Mis siin imestada, kui 4 põhimeest olid kodus". Mina leian, et ühtegi võistkonda ei tohiks alahinnata, sest pall on ümmargune kõigi jaoks võrdselt. See mäng õnnestus meil võita, vahepealse edumaa mängisime küll maha, kuid põnev lõpp on närvesööv, aga seda enam rõõmu toov, kui saabub VÕIT! Selles mängus oli Pelgulinna Gümnaasiumi "võtmemängijaks" Oskar Tammejõe, kes tabas vastase korvi 26 punkti eest, ka Kristo Jürgenson "pommitas" 14 p, Kim-Patrick Nõukase arvele kogunes 10p, Riho Usar viskas 6p ning Sten Saviste ja Kristo Kuiv mõlemad 2 punkti. Selles mängus jäi punktita Tanel Vee, kuid tema kanda oli korvialune "must töö", mida tavajälgija häbiväärselt vähe hindab. Mängu 21. Kooli vastu aga võitsime 62:58!
Mängus GAG vastu käisid meie võistkonnaga platsil ka alles"kanda kinnitavad" 10. klassi õpilased: Rait Uritam, Varmo Onton ja Hans Voldemar Saarepere.
Nüüd jääme ootama edasisi mänge, meiega liituvad II liiga kaks paremat kooli ja "show must go on". Kaotatud pole veel midagi.

No comments: