Saturday, February 14, 2009

Gümnaasiumi korvpall finaalturniiril!

Nädal mänge ilusas uues renoveeritud Tallinna Ühisgümnaasiumi võimlas, kus juba maha joonistatud uued korvpalliväljaku jooned. Suurim muutus, ehk sportlasele ebamugavaim on see, et kolmepunktijoon asub varasemast pool meetrit kaugemal. Samuti on suurem ruum kaitsemeeskonnal, sest kolmesekundiala on muudetud kandiliseks. Kes ei kujuta seda ette, minge külastage Tallinna Ühisgümnaasiumit.
Alustasime mänge esiliiga väga tugeva võistkonna Nõmme Gümnaasiumi vastu. Ei oskagi öelda, kas oli hea, et esimene mäng kohe karm oli, või oleks parem olnud alustada teiste võistkondadega. Igaljuhul, tabas meid alguses kramp. Vastased olid pikad ja tehnilised, pea kõik visatud visked tabasid korvi. Nõmme asus 20 punktiga juhtima. Kolmandaks veerandajaks saime ka mängu käima ning jõudsime 4 punktilisse kaotuseisu, siis aga "panid vastased sisse 5. käigu" ja läinud nad jälle olid. Tuli vastu võtta 75:49 kaotus. Meie parimatena viskasid Mairold Vister 16p, Henry Ahven 13p ja Oskar Tammejõe 11p. "Käe said valgeks" ka Ain Lumiste (4p), Hans-Kristian Mänd ja Karl Koppel (2p).
Teine kohtumine toimus Tallinna Inglise Kolledži vastu. Selles mängus haarasime juhtohjad ja hoidsime neid lõpuni. Võit 70:60! Henry Ahven viskas selles mängus 27 punkti! Väga ilusa panuse andis ka Oskar Tammejõe visates 14p. Hans-Kristian Mänd ja Mairold Vister kostitasid korvi 8 punktiga, Rene Jürgenson viskas 7p, Karl Koppeli arvele kogunes 4 ja Mikk Reha konto täienes 2 punkti võrra.
Kolmas mäng oli kõige otsustavam. Vajasime kindlasti võitu. Kui Nõmme Gümnaasium oleks oma mängus IK-ga saanud kaotuse, tekkinuks surnud ring ning meie edasipääsemine jäänuks küsimärgiga. Haarasime kohe mängu alguses initsiatiivi ja püüdsime seda hoida. TÜG kogus end tugevalt teisel poolajal ja neljandal veerandajal tekitasid meile tõsist peavalu. Õnneks oli aeg armuline ja tulemusega 78:74 kirjutati turniiritabelisse Pelgulinna Gümnaasiumile võit! Suurimad puntitoojad selles mängus olid Henry Ahven ja Mairold Vister tuues protokolli 18p. Head mängu näitasid: Oskar Tammejõe (17p), Rene Jürgenson (15p), Hans-Kristian Mänd (10p).
Gümnaasiumi võistkonda toetavad tublilt veel põhikooli poisid Kristo Jürgenson, Karl Koppel , Mikk Reha!
Nüüd jääme ootama edasisi mänge ja HOIDMA PÖIALT!

No comments: